Choro koncerte taip pat dalyvaus ir savo įspūdžiais iš įrašo sesijų dalinsis albumo įrašo prodiuseris, „Grammy“ nominuotas garso režisierius Vilius Keras ir jo komandos nariai.

Koncerte choras „Bel Canto“ atliks šiuolaikinės chorinės muzikos kūrinius iš savo naujausio repertuaro. Renginyje skambės Eric Whitacre, Ola Gjeilo, Morten Lauridsen, Jake Runestad, taip pat lietuvių kompozitoriaus Donato Zakaro kūriniai.

Pirmoji šiuolaikinės chorinės muzikos vinilinė plokštelė „Open to the World“

Choro „Bel Canto“ muzikinis albumas „Open to the World“ – pirmasis choro studijinis albumas. Jame skamba garsiausių pasaulyje šiuolaikinių kompozitorių Eric Whitacre ir Ola Gjeilo, taip pat specialiai chorui aranžuoti populiariosios muzikos kūriniai.

Ypatingas albumo ir vinilo akcentas – legendinės JAV grupės „Nirvana“ lyderio Kurt Cobain daina „In Bloom“. Šį grunge muzikos kūrinį specialiai chorui „Bel Canto“ aranžavo jaunosios kartos švedų kompozitorius Henrikas Dahlgrenas.

Choro „Bel Canto“ albumas ir vinilas pristato šiuolaikinę chorinę muziką, kuri retai atliekama ir įrašoma Lietuvoje. Taip choras tęsia savo misiją pristatyti ir populiarinti šiuolaikinę vakarietišką chorinę muziką, pateikti ją patraukliai, kokybiškai ir užtikrinti maksimalią jos sklaidą.

Choro „Bel Canto“ (meno vadovė Milda Švelnienė, chormeisterės Raminta Gocentienė ir Stasė Žaltauskaitė-Malūnavičienė, vokalo pedagogai Eglė Stundžiaitė ir Eimantas Bešėnas) albumo įraše dalyvavo 36 choristai, vokalistas ir gitaristas iš Norvegijos Marius Beck, styginių kvartetas „Mettis“ (Kostas Tumosa (smuikas), Bernardas Petrauskas (smuikas), Karolis Rudokas (altas), Rokas Vaitkevičius (violončelė)), pianistas Motiejus Bazaras, violončelininkas Augustas Gocentas ir hango atlikėjas Tomas Byčkovas. Dirigavo Milda Švelnienė ir buvęs choro meno vadovas Egidijus Kaveckas.

Albumo ir vinilo leidybos komandoje dirbo dešimt profesionalų: Audrius Valatkevičius (vyriausiasis prodiuseris), Vilius Keras ir Aleksandra Kerienė iš „Baltic Mobile Recordings” (įrašo prodiuseriai), Evelina Bajorinienė (įrašo režisierė), LP leidybai paruošė garso režisierė Sidney Meyer iš įrašų studijos „Emil Berliner Studios“ Berlyne, Vokietijoje. Vinilo dizainą sukūrė reklamos agentūra „Ogilvy“, plokštelės pagamintos Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją