Tik žmogus atskleidžia brangakmenių grožį

„Juvelyrai žino kaip viskas trapu, kaip viskas gali pasikeisti per akimirką. Kaip visi dirbtuvėse sulaikę kvėpavimą stebi brangakmenio statymą į papuošalą. Milimetro dešimtoji dalis čia – didelė paklaida. Kas, jei safyras, smaragdas, net deimantas yra vienetinis, tam tikro dydžio, pirktas tik tam žiedui, kito tokio nėra? Kai manęs klausia, kiek kainuoja darbas, ar kodėl tiek kainuoja, neaiškinu, kad vieną brangakmenį kartais statome kelias dienas, nuo ryto iki vakaro. Vienas trakšt ir kelių savaičių darbas ir brangus mineralas, kartais kainuojantis dešimtis tūkstančių pavirsta duženomis“, – savo įrašą feisbuke jautriu pasakojimu pradėjo J. Gusarovienė.

Tęsdama prisiminė savo karjeros pradžią. „Kai pradėjau mokytis juvelyrikos, patyrę meistrai pasakojo legenda tapusią istoriją, kaip paprastam remontui atnešto žiedo skilo centrinis akmuo – kelių karatų tanzanitas. Žinoma, tai juvelyras turėjo jį atpirkti – jo rankose skilo, jo ir kaltė. Paaiškėjo, kad tokio dydžio tanzanitas kainuoja daugiau nei dešimt tūkstančių...Bet aš ne vien apie brangakmenius. Kad ir kokie jie būtų gražūs, įspūdingi, reti, – tai tik brangakmeniai, tik žmogus atskleidžia jų grožį“, – pažymėjo ji.

Šiomis mintimis J. Gusarovienė dalijosi sužinojusi, kad žuvo vienintelės Lietuvos juvelyrikos ir gintaro ilgametės parodos „Ambertrip“ organizatorius G. Guntorius .

„Ši paroda prieš septynerius metus man tapo svarbiu žingsniu į juvelyrikos pasaulį – išdrįsau prisistatyti pasauliui kaip juvelyrė. Dėkinga jos organizatoriui, kad užsispyręs kalbino mane dalyvauti, daug dirbo, kad apie mūsų šalį išgirstų ne tik Europoje. Žinau, kaip sudėtinga tęsti tokius projektus mažoje šalyje. Ačiū, Giedriau, už didelį indėlį į Lietuvos juvelyrikos istoriją, ilsėkis ramybėje, užuojauta šeimai ir kolegoms“, – reiškė užuojautą ji.

Skaudu, kai mirtis pasiglemžia geriausius

Bičiulio mirties sukrėsta Virginija Žygienė feisbuke apmaudavo, kad itin skaudu, kai mirtis pasiglemžia geriausius.

„Iš gyvenimo ji išplėšė ir G. Guntorių, kelius dešimtmečius telkusį juvelyrikos ir gintaro bendruomenę, atkakliai ir su dideliu atsidavimu bei meile garsinusį Lietuvą ir jos turtą – Baltijos gintarą. Išplėšė žmogų, kaip magnetas pritraukdavusį kitus“, – rašė ji.

V. Žygienė pasidalijo, kad su Giedriumi ją susiejo „Amber Trip“ paroda ir žurnalas „Baltic Jewellery News.“

„<...>Giedrius visada išliks atmintyje ne tik dėl prasmingų darbų savo šaliai. Trūks jo kūrybos, neišsenkančios energijos, draugiškumo, charizmos.... Ačiū už pažintį, Giedriau, ir tai, ką darei dėl visų. Truks Tavęs visiems Tave pažinojusiems. Man taip pat. Dėl šios skaudžios netekties nuoširdžiai užjaučiu šeimą, draugus ir visą juvelyrikos bei gintaro bendruomenę“, – užuojautos žodžiais dalijosi V. Žygienė.

G. Guntorius žuvo plaukdamas plaustu Dušečio rajone, Gudamakario slėnyje, į šiaurę nuo sostinės Tbilisio, antradienį pranešė Sakartvelo spauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją