Dažniausi kasdieniai Sanskrito-Lietuvių kalbos žodžiai kaip Sapnas, Medus, Ugnis, Dievas ir kiti, tiek devanagarų, tiek lietuvių rašmenimis nupiešti ant išorinės mokyklos sienos spalvingoje kompozicijoje, vaizduojančioje langus su langinėmis tradiciniu lietuvišku stiliumi ir raštu, leidžiantis žvilgtelėti į paslaptingą istorinį ryšį tarp Lietuvos ir Indijos.

Kovo 27 d. vyko Sanskrito-Lietuvių gatvės meno projekto užbaigimo ceremonija, kurios metu tapytojas Linas Kaziulionis simboliškai nutapė baigiamuosius reikšminius piešinio žodžius „Dievas“ ir „Ugnis“, turinčius gilią reikšmę abiem tautoms ir taip reprezentuojančius kalbinį bei kultūrinį Lietuvos ir Indijos žmonių ryšį.

Renginio metu Lietuvos ambasadorė Indijoje Diana Mickevičiene sakė: „Šis meno projektas yra pirmoji tokio pobūdžio vizuali sanskrito ir lietuvių kalbinių panašumų iliustracija. Tai draugystės žinia ir atviras kvietimas bendrai tirti šį Lietuvos ir Indijos kultūrinį ryšį, siekiant atverti bendradarbiavimo kelius ir kitose srityse".

Menininkas Linas Kaziulionis sakė: „Dirbti gatvės meno projekte Delyje man buvo puiki ir nepamirštama patirtis. Žmonės čia labai šilti, patrauklūs ir paslaugūs. Mano misija čia buvo iliustruoti sanskrito ir lietuvių kalbinį ryšį, išvesti jį į gatvę, padaryti jį paprastą ir visiems suprantamą. Indija – labai spalvinga ir unikali šalis, kuri mane labai įkvėpė ir paliko didžiulį įspūdį kaip menininkui. Labiausiai noriu pabrėžti šio paveikslo svarbą – kultūrinį Indijos ir Lietuvos bendradarbiavimą. Tikiuosi, kad ateityje tokių projektų bus ir daugiau“.

Piešinyje galite pastebėti ir užrašą „Happy 700th B-day, Vilnius!“, Lietuvos ambasada Indijoje kartu su tapytoju Linu Kaziulioniu taip pat sveikina Vilnių su istoriniu įvykiu – Vilniaus 700 metų jubiliejumi ir siunčia didžiausius linkėjimus iš Indijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją