Kurdamas ciklus, autorius dirba procesualiai, tai yra, kiekvieno ciklo pabaigą palikdamas atvirą naujiems etapams ir tęstinumui. Pasak paties menininko, „parodos pavadinimas tiksliausiai nusako cikliškumą mano tapyboje, kuomet skirtingu laiku, priklausomai nuo aplinkybių, nusiteikimo, užfiksuoto vaizdo, garso ar emocijos, o gal ir nuo visų aplinkybių sumos, gimsta naujas darbų ciklas, o vėliau su naujomis patirtimis vėl grįžtama prie anksčiau pradėtojo. Visų ciklų elementai keliauja mano darbuose lyg genetinėje grandinėje, kur kartais ima dominuoti vienas, o kažkuriam laikinai atsitraukus laukti savo eilės – kitas. Ir nors nuolat keičiasi dominantė – dedamieji nekinta. O atsiradus naujam ciklui, prisijungia prie grandinės lyg laiku keliaujantys užšalę atsitiktinumai“.

Apibūdindamas menininką filosofas Leonidas Donskis yra rašęs: „Audrius Gražys mums atveria savo tylių struktūrų ir puantilistinio laiko pasaulį. Puantilistiniame laike kiekvienas pasaulio fragmentas turi tylią savo paties egzistenciją. Skirtingai nuo linijinio ir ciklinio laiko su jų vidinėmis svarbos ir globalinio matomumo hierarchijomis, puantilistinis laikas neatsako į mūsų klausimus – nei kas mes esame, nei kokios ateities galime tikėtis. Tai – rėkiančio dėmesio sau siekimo, nuogumo, savęs eksponavimo, dvilypumo, neaiškumo ir miglotų tapatybių laikas. Mūsų pasaulis – pasaulis žmogaus, turinčio keletą tapatybės plotmių, kurias jis desperatiškai siekia surinkti į vieną ir sujungti, bet jaučia, jog kiekviena jo tapatybė išskysta iš rankų ir įgyja nepriklausomą egzistenciją“.

Audrius Gražys (1963) – Vilniuje gyvenantis ir kuriantis tapytojas, VDA tapybos katedroje įgijęs menų magistro laipsnį. Autorius jau daugiau nei tris dešimtmečius dalyvauja profesionalaus meno scenos renginiuose. Iki šiol yra surengęs personalinių parodų Lietuvoje, Latvijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Italijoje, Japonijoje, Brazilijoje ir kitur. Menininko kūryboje dominuoja ekspresionistinis abstrakcionizmas. Nuo 1992 metų tapytojas yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys, 2017 m. apdovanotas LDS „Auksiniu ženkliuku“ už meninės kūrybos įvairiapusiškumą ir refleksyvumą.

Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Informuojame, kad dalyviai gali būti matomi renginio nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijų priemonėse.

Galerijos „Arka“ (Aušros Vartų g. 7, Vilnius) naujasis darbo laikas: trečiadienį–penktadienį 12-20 val., šeštadienį-sekmadienį 12–17 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).

Paroda veiks iki balandžio 26 d. Paroda yra galerijos „Arka“ ir Lietuvos dailininkų sąjungos kūrybinės programos dalis. Organizacijos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją