„Miestas pirmiausia yra apie žmones, o kiekvienas žmogus nešiojasi daugybę istorijų. Jūs esate tie, kurie tas istorijas kuriate, prisimenate ir pasakojate, suteikdami joms naujų spalvų, emocijų. Mūsų miestas – turtingas ir gali didžiuotis puikia kultūros žmonių bendruomene. Teatras yra tvirtas pagrindas jai augti bei klestėti. Tegul jus scenoje lydi audringi publikos plojimai, o užkulisiuose – pelnytas pripažinimas. Kiekvienas esate to verti“, – kreipdamasis į aktorius, režisierius bei kūrėjus, linkėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Fortūnų“ statulėlės šiemet įteiktos 7 teatro asmenybėms bei kūrėjų komandoms:

– šokio spektaklio „Pakankamas atstumas“ kūrybinė grupė – VšĮ „Nuepiko“;

– šokio spektaklio „(M)eilės (m)eilėse“ kūrėjai (trofėjus scenoje įteiktas režisierei, šokio teatro „Aura“ įkūrėjai ir meno vadovei choreografei Birutei Letukaitei bei jos grupei);

– solistė Marija Arutiunova – už Elizabet vaidmenį miuzikle „Elizabet“ (rež. Viktorija Streiča, Kauno valstybinis muzikinis teatras) ir Linos vaidmenį roko operoje „1972“ (rež. Kęstutis Stasys Jakštas, Kauno valstybinis muzikinis teatras);

– solistė Gitana Pečkytė – už Abigailės vaidmenį operoje „Nabukas“ (rež. Kęstutis Stasys Jakštas, Kauno valstybinis muzikinis teatras);

– spektaklio „Dorianas“ (rež. Robert Wilson, Nacionalinis Kauno dramos teatras) kūrybinė grupė;

– spektaklio „Nykstantys žmogeliukai“ (rež. Agnė Sunklodaitė, Kauno valstybinis lėlių teatras) kūrybinė grupė;

– išskirtinė padėka ir apdovanojimas už ilgametį bei svarų indėlį į Kauno ir Lietuvos scenos meną – šviesų dailininkui Vladimirui Šerstabojevui.

Drauge su „Fortūnų“ trofėjais laureatams įteiktos ir tūkstančio eurų premijos.

Diplomais įvertinti: solistas Rokas Laureckis – už Lukenio vaidmenį miuzikle „Elizabet“, choreografė Indrė Puišytė Šidlauskienė – už šokių spektaklių „Ribos“ ir „Pakopa po pakopos“ režisūrą (šokio grupė VšĮ „Ulna“), spektaklio „Good Girls“ (rež. Larisa Faber, Kauno kamerinis teatras) kūrybinė grupė, režisierius Rokas Lažaunykas – už spektaklio „Aš – žvėris“ režisūrą bei Hilde Brinchmann – už spektaklio „Babelio bokštas“ režisūrą.

Ryškiausiai pasižymėjusius praėjusių metų teatro profesionalus rinko speciali komisija. Jos nariai: teatrologė Miglė Munderzbakaitė, architektas, profesorius ir Kauno miesto tarybos narys Jonas Audėjaitis, muzikologė Gražina Dainauskienė, teatrologė Deimantė Dementavičiūtė-Stankuvienė, rašytojas ir teatro kritikas Gediminas Jankus, garso režisierius ir muzikos technologijų specialistas Vytautas Kederys ir choreografė Goda Puleikytė.

Gražia tradicija tapę „Fortūnų“ apdovanojimai skaičiuoja jau beveik tris dešimtmečius. Pirmąkart šis iškilmingas renginys Kaune, minint Tarptautinę teatro dieną, surengtas 1996-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją