Sandros J. Paul „Tamsos mokykla“ – siaubo trileris su daug veiksmo, intrigų, nuotykių ir labai mįslingų fantastinių įvykių.

„Vieną dieną miestelyje po didelės audros iš nieko išdygsta nauja mokykla. Niekas pernelyg į ją nereaguoja kaip į kažkokį stebuklingą įvykį, tik džiaugiasi kaip gerai, kad galės leisti šalia vaikus. Tik vienintelis paaugliukas Kvintenas nuolat sapnuoja košmarus ir kažkodėl jam ta mokykla atrodo labai įtartina. Bet tėvai jį irgi išsiunčia į tą mokyklą ir, pasirodo, kad jo įtarimai tikrai buvo pagrįsti“, – šypsojosi E. Baliutavičiūtė.

Tamsos mokykla

„Vienas po kito ima dingti vaikai. Ir blogiausia, kad niekas, išskyrus Kvinteną, neprisimena, kad jie apskritai egzistavo. Manau, kad vaikams nuo 10 metų, jei jie nebijo siaubo istorijų, tikrai turėtų patikti ši knyga. Aišku, reikia suprasti, kad vaikų literatūroje tos siaubo istorijos nėra žiaurios – nėra kažkokių labai baisių vaizdinių, jos yra švelnesnės, bet yra atmosferinio siaubo, baugumo, kuris paprastai vaikams labai patinka“, – pasakojo vaikų literatūros ekspertė.

Šiuo metu taip pat jau yra išleista knyga „Apleistas namas. Antroji „Tamsos mokyklos“ knyga“.

Apleistas namas

Jen Marlin „Vėjo raiteliai. Gelbėjant jūrinius vėžlius“ skirta vaikams nuo šešerių metų, parašyta didesnėmis raidėmis.

Gelbėjant jūrinius vėžlius

„Besimokantys skaityti vaikai jau tikrai gali tokį tekstą įveikti. Tokio tipo knygos man apskritai labai patinka, nes sujungia du dalykus – fantastiškus nuotykius, linksmybes ir labai prasmingą turinį. Šios serijos knygos kalba apie realias gamtosaugos problemas pasaulyje. Vaikai, Maksas ir Sofija, suranda keistą burlaivį, ir, pasirodo, kad jis juos kone per akimirką gali nugabenti į visai kitus kraštus. Pirmoje dalyje jie atsiduria Havajuose, kur yra problemėlė su vėžliais – šviesos tarša. Vėžliai pasiklysta, neranda kelio į jūras ir tai yra didelė problema mums, suaugusiems žmonėms, planetai, gyvūnijai, o vaikai nusprendžia padėti tiems vėžliukams. Tai ir miela, ir įkvepianti knyga, kalbanti vaikams apie tas problemas, apie kurias jiems reikia žinoti, tikrai švelniu, įdomiu būdu. Tad labai rekomenduoju vaikams, kurie domisi tokiomis temomis, arba tėvams, kurie nori vaikus supažindinti su problemomis ir tuo, kaip mes, žmonės, net vaikai, galime prisidėti prie jų sprendimo“, – pasakojo E. Baliutavičiūtė.

Beieškant raudonųjų arų

Antra šios serijos knyga, kurios jau galite ieškoti – „Vėjo raiteliai. Beieškant raudonųjų arų“.

Evos-Janet Amores ir Matti Cosgrove knyga „Blogiausia gyvenimo savaitė. Pirmadienis“ skirta vaikams maždaug nuo 7-8 metų, kurie labai mėgsta pakikenti.

„Čia būtent tokia knyga, su daugybe iliustracijų, tad skaityti nėra labai sudėtinga – tinka besimokantiems skaityti vaikams. Knyga, kur daug kuriozų, daug nesąmonių gerąja prasme, keistų, absurdiškų įvykių. Pagrindinis veikėjas Justinas Meilutis turi mamą, kuri tikriausiai ištekėjo už vampyro, jo tėtis važinėja su klozeto formos automobiliu, jo katiną galbūt pavogė ateiviai, bet čia būtų dar nieko – blogiausia yra mokykloje, nes jis pradeda lankyti naują klasę ir ten jo laukia sunkūs išmėginimai“, – šypsojosi E. Baliutavičiūtė.

Blogiausia gyvenimo savaitė. Pirmadienis

„Labai smagi knyga, sukurta šeimyninio ir kūrybinio dueto, kurie karantino metu su savo vaikais kalbėjo apie įvairius dalykus ir taip gimė ši knyga. Tiems, kas mėgsta humorą, pakikenti, bet reikia prisiminti ir tai, kad nors tokių knygų pagrindas yra juokas, jos skatina ir tam tikrus dalykus – labiau pasitikėti savimi, susiimti, nepaleisti visko iš rankų. Jos turi ir tą vertybinį turinį, tik jis yra gal ne toks ryškus, kaip kitose knygose, nes čia dominuoja humoras“, – pasakojo ji.

O jei ši knyga patiks, ieškokite ir tęsinio „Blogiausia gyvenimo savaitė. Antradienis“.

Blogiausia gyvenimo savaitė. Antradienis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją