Mirga Gražinytė-Tyla greitai tapo viena geidžiamiausių dirigenčių pasaulyje. Tarptautinę šlovę ji pelnė 2012 m., laimėjusi prestižinį Zalcburgo festivalio jaunųjų dirigentų apdovanojimą, ir nuo to laiko diriguoja orkestrams visame pasaulyje. 2016 m. ji buvo paskirta Birmingemo miesto simfoninio orkestro muzikos vadove. 2022–2023 m. M. Gražinytė-Tyla eina Birmingemo miesto simfoninio orkestro vyriausiosios kviestinės dirigentės pareigas. Šiam orkestrui yra vadovavę pasaulinio garso dirigentai, tarp jų Adrianas Boultas, Leslis Hewardas ir George'as Weldonas. Pačiam pirmajam orkestro simfoniniam koncertui dirigavo seras Edwardas Elgaras, kurio Koncertas smuikui buvo atliktas šiame Klaros muzikos festivalio koncerte.

Smuikininkė Vilde Frang Bjærke, būdama dešimties metų, debiutavo kaip solistė su Norvegijos radijo orkestru. 2012 m. buvo apdovanota „Credit Suisse“ jaunųjų menininkų apdovanojimu. Taip pat bendradarbiavo su prestižiniais orkestrais – Berlyno filharmonijos, Londono simfoniniu ir Concertgebouw orkestrais.

Klaros festivalis švenčia muziką kaip stebuklingą ir trapią pusiausvyrą tarp kūrėjų ir žiūrovų. Drauge įžengę į auditoriją vienam vakarui dalyviai ir klausytojai sukuria laikiną muzikinę bendruomenę, dalijasi pakilimais ir nuosmukiais, didingomis muzikinėmis akimirkomis ir netikėtumais. Daugybė dažnai netikėtų sąveikų tarp dirigento ir orkestro, tarp muzikantų ir publikos sukuria socialinį ir muzikinį vyksmą, kurio neįmanoma atkartoti. Jo dalimi tampa visi tą vakarą dalyvaujantys – tiek scenoje, tiek salėje, tiek užkulisiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją