Visi į šiųmetį penkių knygelių rinkinį patekti norintys poetai, prozininkai, dramaturgai ir dailininkai kviečiami savo darbus siųsti iki balandžio 30 d. elektroniniu paštu: literaturines.slinktys@slinktys.lt.

Nepamirškite prisegti užpildytos dalyvio anketos, kurią rasite čia. Konkurse dalyvauti gali 18–35 m. amžiaus autoriai, jie turėtų atsiųsti 20–25 eilėraščius arba 15–30 puslapių prozos ar dramaturgijos teksto. Atrankai siunčiami tekstai turi būti niekur nepublikuoti. Konkurse dalyvauti norintys dailininkai turėtų atsiųsti 5–8 kūrinių reprodukcijas.

Kartu su Vilniaus jubiliejui paminėti skirtais renginiais festivalio organizatoriai skelbia papildomą vizualiojo eilėraščio apie Vilnių konkursą. Jame dalyvauti gali visi jaunieji autoriai, nepriklausomai nuo to, ar siunčia darbus pagrindinio konkurso penkių knygelių rinkiniui. Laureato eilėraštis bus atspausdintas ant atvirlaiškio 700 egzempliorių tiražu. Norintys dalyvauti šiame konkurse, vizualiuosius eilėraščius siųsti turi taip pat iki balandžio 30 d.

Literatūrinę kūrybą skaitys ir penkis verčiausius į knygeles patekti autorius išrinks komisija: prozininkai Saulius Vasiliauskas ir Gintarė Adomaitytė, poetės Ramunė Brundzaitė ir Rasa Milerytė, literatūros kritikas Martynas Pumputis ir praėjusių metų „Literatūrinių slinkčių“ autorius poetas Linas Daugėla. Penkis verčiausius dailininkus išrinks komisija, kurią sudaro dailininkai Auksė Miliukaitė, Karolina Latvytė Bibiano, Dominykas Sidorovas ir Petras Lincevičius.

Kaip ir kasmet, plati festivalio programa apims renginius ne tik Vilniuje, bet ir Lietuvos regionuose. Visi susidomėję bus kviečiami pasiklausyti jaunųjų poetų skaitymų bei susipažinti su jaunųjų dailininkų kūriniais. Festivalio dalyviams jau trečiąjį kartą bus organizuojamos kūrybinio meistriškumo dirbtuvės, kuriose rašymo patirties galės pasisemti iš savo srities profesionalų.

Programoje nepamirštas ir Vilniaus 700 metų jubiliejus: numatytas protmūšis kultūrinio Vilniaus tema, jaunųjų ir vyresnių autorių, kurių kūryboje ryški Vilniaus tematika, skaitymai ir kiti renginiai.

Norėdami nepraleisti naujienų, sekite informaciją „Slinkčių“ internetiniame puslapyje bei „Literatūrinių slinkčių“ facebook paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją