1. T. Dirgėla pirmą sykį Vilniuje apsilankė būdamas aštuonerių ir įsimylėjo sostinę iš pirmo žvilgsnio. Tiksliau, iš pirmo kąsnio, nes didžiausią įspūdį jam paliko pirmasis apsilankymas „McDonald's“ restorane.

2. Vilnius T. Dirgėlai padovanojo šeimą – būtent čia pirmąją dieną universitete jis sutiko būsimą žmoną Skaistę, su kuria jau po poros mėnesių nusprendė susituokti. Šiandien jie skaičiuoja jau keturioliktus santuokos metus, tris dirgėliukus ir vieną katę.

3. Vaikų mylimas rašytojas yra metus praleidęs už grotų – dabar jau nebeveikiančiame Lukiškių kalėjime ir Vilniaus pataisos namuose T. Dirgėla dirbo lietuvių kalbos mokytoju.

4. Būtent Vilniuje T. Dirgėla debiutavo kaip stand up komikas, pirmą kartą Lietuvoje sukvietęs į vaikams ir tėvams skirtą komedijos vakarą.

5. Dviejose T. Dirgėlos knygose Vilnius tampa svarbia veiksmo vieta. Vienoje istorijoje dingsta Vilniaus universitete saugoma pirmoji lietuviška knyga, o naujausioje Domo ir Tomo detektyvinėje istorijoje prapuola vienas ryškiausių sostinės simbolių – Gedimino bokštas.

6. Gyvendamas Vilniuje T. Dirgėla pirmą sykį nusifilmavo televizijoje. Nors mokyklos laikais jo ir draugų svajonė buvo atsidurti laidoje „Farai“, televizijoje rašytojas debiutavo prieš šešerius metus kaip laidos „Labas rytas, Lietuva“ pašnekovas.

Domas ir Tomas

7. Gyvendama Žvėryno mikrorajone būsimoji vaikų literatūros žvaigždė vidurnaktį, nepavykus prisiskambinti telefonu, lipo per tvorą į Sakartvelo ambasados kiemą, nes reikėjo parsinešti ten nubėgusį ir grįžti namo nenorėjusį katiną.

8. Būtent Vilniuje T. Dirgėla pirmą sykį gyvai pamatė Vilniaus katedros varpinės bokštą.

9. Iš beveik keturiasdešimties išleistų knygų tik dvi T. Dirgėla parašė ne Vilniuje.

10. Visada galvojęs, kad nemoka dainuoti, būtent Vilniuje T. Dirgėla pirmą sykį uždainavo viešai kaip grupės „Knygų vaikai“ vokalistas. Šiandien jis ir toliau aktyviai koncertuoja vaikams ir tėvams, o šiais metais planuoja žengti pirmuosius žingsnius ir muzikoje suaugusiems. Ar dar vienas pirmas kartas ir vėl įvyks čia?

11. Šiuos faktus rašytojas prisiminė sėdėdamas Vilniuje įsikūrusioje kavinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją