Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda jubiliejaus proga pasveikino architektą Rolandą Paleką, palinkėjo kūrybinės sėkmės ir kasdienybę praskaidrinančių įkvėpimų.

„Jūsų architektūrinės, kūrybinės praktikos centre – žmogus ir jo gyvenimas. Puikiai suprasdamas pasirinkto kelio teigiančią atsakomybę, esate erdvei jautrus, tėviškės neskubančiam ritmui pagarbą jaučiantis kūrėjas, esmingai prisidedantis ir prie modernaus, šiais metais 700-ąjį jubiliejų mininčio Vilniaus veido. Esate mylimas ir gerbiamas akademinėje bendruomenėje, savo pasaulėvaizdį plečiantis tikru, nesumeluotu bendravimu ir bendradarbiavimu su būsimais architektūros kūrėjais“, – sveikinime rašo šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo R. Palekui už architektūros bendruomenės telkimą, už siekį šiame lekiančiame pasaulyje sukurti kai ką – kaip pats sako – nesuskaičiuojamo.

„Nuoširdžiai sveikinu gražaus jubiliejaus proga. Jūsų architektūros projektai ne kartą buvo apdovanoti ir sulaukė pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Kūrybiškai prisilietėte prie įvairių daugeliui pažįstamų pastatų Vilniuje, o savo gausiu žinių ir patirties bagažu dalijatės su jaunaisiais profesionaliais architektais. Linkiu Jums sėkmingos tolesnės kūrybos ir tvirtų gyvenimo džiaugsmo pamatų“, – sakoma Vyriausybės vadovės Ingridos Šimonytės sveikinime.

Savo sveikinimu taip pat pasidalino Kultūros ministras Simonas Kairys.

„Darna architektūroje yra išties svarbi, o Jūsų kūryboje itin ryški miesto ir gamtos dermė. Tai byloja daugybė Jūsų suprojektuotų tiek visuomeninių, tiek gyvenamųjų pastatų. Ne kartą jie buvo įvertinti būtent už darnią plėtrą. Dėkoju už architektūroje puoselėjamas vertybes, už socialinę atsakomybę, tiesiog už kokybišką architektūrą bei esminių vertybinių principų perdavimą jaunajai kartai. Linkiu Jums įgyvendinti dar ne vieną prasmingą kūrybinį užmojį“, – sako S. Kairys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją