Pirmoji ekskursija vyks jau šį ketvirtadienį, kovo 9 d., 12.00 val. po parodą „Gedimino miesto aušra. Seniausias Vilniaus medinis pastatas ir unikaliausi jo radiniai“. Tradiciškai pirmas miesto vardo paminėjimas rašytiniuose dokumentuose laikomas miesto gimtadieniu, o Vilniaus vardo pirmojo paminėjimo autorystė priklauso Lietuvos didžiajam kunigaikščiui Gediminui (1316–1341). Tačiau archeologiniai radiniai Vilniaus pilių teritorijoje gyvenvietės ir miesto istorijos pradžią nukelia į kur kas ankstyvesnius laikus. 30 minučių trukmės apžvalginėje ekskursijoje lankytojams bus nuotaikingai pristatomas seniausias išlikęs Vilniaus medinis pastatas ir unikaliausi jo radiniai.

Valdovų rūmų muziejaus gidų teigimu, jei vilniečiai pamėgs tokias trumpas ekskursijas per pietų pertrauką, jos bus rengiamos vieną kartą per savaitę ir skelbiamos Valdovų rūmų muziejaus svetainėje bei socialiniuose tinkluose. Į tokias ekskursijas būtina registracija čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją