Tarybos narius renka teatro kolektyvas, deleguoja generalinis teatro direktorius bei LR kultūros ministras.

Pirmojo susitikimo metu Meno tarybai buvo pristatyti 2024 m. repertuaro prioritetai, individualūs kūrėjų pasiūlymai. Su spektakliais ir projektais, kurie sudarytų teatro repertuarą, supažindino teatro meno vadovas Edgaras Klivis. Jo prioritetuose yra pasaulinės klasikos, šiuolaikinės dramaturgijos ir spektaklių skirtingoms auditorijoms sukūrimas.

Atsakingas Meno tarybos pirmininkės pareigas pradedanti eiti Virginija Vitkienė buvo ir praėjusios Meno tarybos narė, tad labai gerai jaučia teatro proveržį ir potencialą.

„Su teatru glaudžiai bendradarbiavome kuriant Europos kūrybinės sostinės programą – Nacionalinis Kauno dramos teatras buvo vienas švyturinių partnerių, ženkliai prisidėjęs prie programos. Nauda buvo abipusė – tiek Europos kultūros sostinės programa turėjo turtingą profesionalaus teatro programą, tiek ir teatras, šios programos paskatintas, pradėjo koprodukcinę veiklą su užsienio teatrais, tame tarpe ne tik Europos, bet ir Kanados teatru, su Šiaurės šalių teatrinėmis įstaigomis. Manau, kad šis projektas buvo gera paskata tobulėti jaunosios ir vyresniosios kartos aktoriams, dirbant su užsienio režisieriais. Įvyko ir didelis teatro techninės komandos augimas, pavyzdžiui, Roberto Wilsono spektaklyje „Dorianas“ teko išbandyti ne tik labai aukštą profesionalumo kartelę, bet ir tapti spektaklio veikėjais. Manau, kad teatras yra labai gerame kelyje, atviras bendradarbiavimui su kitomis Lietuvos kultūros įstaigomis. Norėčiau pasidžiaugti jo iniciatyva surengti Kultūros forumą, skirtą aptarti perspektyvas po Europos kultūros sostinės metų. Ši teatro lyderystė pritraukė į Kauną profesionalus iš visos Lietuvos išgirsti, kaip kultūros įstaigos jaučiasi po tokių grandiozinių metų. Man yra garbė toliau dirbti taryboje, o būti jos pirmininke – dar didesnė atsakomybė ir stimulas prisidėti prie teatro tolimesnio sklandaus veikimo ir lyderystės. Norisi teatrui palinkėti ir toliau išlaikyti patikimumo ženklą tarptautiniame lygmenyje, išsaugoti norą bei ambicijas bendradarbiauti su kitais teatrais ir režisieriais“, – sakė V. Vitkienė.

Teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas džiaugiasi, kad Virginija Vitkienė eis teatro Meno tarybos pirmininkės pareigas, nes yra plačių pažiūrų kultūros lauko profesionalė ir teatrą mato ne tik nacionalinėje plotmėje. Vadovas įsitikinęs, kad teatras ir toliau sėkmingai vystys nacionalinę programą: įtraukdamas teatro trupę, vykdys koprodukcijas, pasiūlys klasikos ir šiuolaikinės dramaturgijos pastatymų, pažinčių su naujais režisieriais, užtikrindamas skirtingų grupių žiūrovų poreikius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją