Nuo 1986 metų įvairiose parodose dalyvaujantis dailininkas per 15 metų surengė 25 personalines parodas Lietuvoje ir užsienyje. Savo tapybos darbus jis eksponavo ir grupinėse parodose Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Tunise, Laose, Bulgarijoje, Olandijoje, Australijoje, Čekijoje, Vokietijoje, JAV, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Dailininkas taip pat dirba plakato, knygos iliustravimo, scenografijos, skulptūros ir fotografijos srityse. Jo darbų yra įsigijęs Lietuvos dailės muziejus, M.K.Čiurlionio dailės muziejus, Tretjakovo dailės galerija Maskvoje, Jekaterinburgo vaizduojamojo meno muziejus, JAV "New Jersi The Jane Voorhees Zimmerli Art Museum" bei privatūs kolekcionieriai daugelyje šalių.

"A.Griškevičiaus kūriniai prikausto dėmesį puikiai sutvarkyta kompozicija, koloritu, potėpiu, juose ne mažiau svarbus ir siužetas. Šio dailininko kūryboje vyrauja du lygiaverčiai pradai - savita tapybinė plastika ir paradoksali, švelniai ironiška visumos samprata", - teigia menotyrininkė Danutė Zovienė.

Pasak jos, kruopšti tapybos maniera, tvirtas akademinis piešinys, tikslus formų modeliavimas A.Griškevičių suartina su tais jo amžininkais, kurie atsisakė ekspresyvios lietuvių tapybos mokyklos principų ir savo raiškos ieškojo patys, neretai atsigręždami į pasaulinį meno palikimą arba polemizuodami su juo.

Todėl neatsitiktinai A.Griškevičiaus tapyboje gausu citatų, aliuzijų, jo paveiksluose susipina realybė ir fantazija, švelnumas ir ironija, logika ir vaizduotė.

Dailininko paroda "Rotundoje" veiks iki balandžio 23 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją