Vasario 24 d. 17 val. 30 min. MO muziejus pakvies į oficialų parodos „Permainų šventė“ atidarymą ir keliaujančio MO muziejaus projekto pristatymą, po kurio parodos lankytojų lauks ekskursija su MO gidu.

Druskininkuose bus eksponuojama dalis MO parodos „Permainų šventė“

MO muziejaus fotografijos paroda „Permainų šventė“ yra pirmasis bandymas Lietuvoje į šventę pažvelgti taip plačiai – ką, kaip ir kodėl šventėme bei švenčiame ir kaip tai fiksuojama fotografijoje.
Šventės įgauna vis kitų formų, apie ką jos mums yra šiandien? Apie vidinį augimą, įveiktus barjerus, išsilaisvinimą iš normų, leidimą sau būti. Taip pat apie atlaidus, sutuoktuves, išleistuves, gimimo ir atsisveikinimo dienas. Šventės formų visa galybė ir visos jos veda į permainas.

O kaip šiuose procesuose dalyvauja fotografija? Ji įamžina šventes, bet taip pat tampa ir jų dalimi. Fotografavimo(si) ritualas įtvirtina šventės dalyvių tarpusavio ryšius, o nuotrauka tarsi garantuoja jų ilgaamžiškumą.

Atkeliauja edukacijos ir užsiėmimai visai šeimai

MO muziejus nori dalytis savo patirtimi, todėl kviečia Druskininkų ir aplinkinių rajonų formalaus bei neformalaus ugdymo įstaigas registruotis į nemokamas MO edukacijas, paremtas keliaujančia MO paroda „Permainų šventė“.

Į Druskininkus atkeliauja ir šeimų pamėgti MO muziejaus savaitgalio užsiėmimai – Šeimų šeštadieniai. Jie vyks vasario 25 ir kovo 18 dienomis.

MO muziejaus parodą Druskininkų amatų centre „Meno kalvė“ bus galima nemokamai aplankyti iki kovo 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją