Nuo šiandien, vasario 9-osios iki vasario 16-osios, kino mėgėjai turi galimybę nemokamai pamatyti T. Lauciaus režisuotas trumpametražes komedijas „Šeima“ (2019) ir „Gyvatė“ (2018), rašoma pranešime žiniasklaidai.

Filmas „Gyvatė“ pasakoja apie Eimantą ir Miglę, kurie po penkerių metų draugystės pagaliau nusprendžia apsigyventi kartu. Tačiau vieną dieną Eimantas klozete pastebi gyvatę. Nors viskas baigiasi laimingai, atmosfera pasikeičia. Baimė, kad naujuose namuose įsikūrė roplys, po truputį virsta paranoja ir didžiausiu poros santykių išbandymu.

Juokingos filmo situacijos ir iš personažų lūpų sklindanti necenzūrinė leksika iš tiesų kalba apie jautrius dalykus: jausmus, baimę, abejones, neryžtingumą ir nenorą įsipareigoti. Filme vaidina aktoriai Gelminė Glemžaitė, Valentinas Novopolskis, Aldona Vilutytė ir Valerijus Jevsejevas.

T. Lauciaus trumpametražis filmas „Gyvatė“ tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje „FEST – New Directors, New Films“ Portugalijoje laimėjo „CinEurope“ žiūrovų simpatijų prizą, už šį filmą Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ studentų programoje režisieriui įteiktas perspektyviausio režisieriaus apdovanojimas.

2020 metais „Sidabrinės gervės kiaušiniu“ už geriausią studentų darbą apdovanotas trečiasis T. Lauciaus trumpametražis filmas „Šeima“ taip pat pasakoja apie jauną porą: Eimantas su Migle draugauja dar tik keletą mėnesių. Norėdamas įtikti savo merginai, vaikinas pasišauna padėti Miglės šeimai perkraustyti senelį. Kartu tai – gera proga susipažinti su Miglės tėvais. Tačiau gerais Eimanto ketinimais šeimoje ne visi patenkinti.

Vaidmenis šiame filme sukūrė Arūnas Sakalauskas, Dainius Gavenonis, Vidas Petkevičius, Andrius Alešiūnas, Aistė Zabotkaitė, Aldona Vilutytė, Rasa Samuolytė, Mantas Šalkauskas, Rapolas Šlevas.

Debiutinio T. Lauciaus filmo – ironiškos komedijos „Paradas“ – premjera įvyko 2022 metais viename svarbiausių Šiaurės Europos kino festivalių – Talino kino festivalyje „Black Nights“.

Filmo istorijos, kurią parašė pats T. Laucius, centre – buvę sutuoktiniai – Miglė (aktorė Rasa Samuolytė) ir Eimantas (aktorius Giedrius Savickas). Praėjus 26 metams po skyrybų, Eimantas nusprendžia siekti, kad ir jų bažnytinė santuoka taptų negaliojanti, – tada jis bažnyčioje galėtų vesti kitą moterį. Paaiškėja, kad kelias į laisvę nėra toks paprastas – teks įveikti bažnytinį teismą, net tris tribunolus, susipažinti su daugybe kunigų ir įtikinti juos, kad vos keletą metų trukusi santuoka buvo negaliojanti.

Ironiška komedija „Paradas“ Lietuvos kino teatruose bus rodoma nuo kovo 3 dienos. Filmą kūrė kino filmų gamybos kompanija „Afterschool“, iš dalies finansavo Lietuvos kino centras. Filmo scenarijaus autorius ir režisierius T. Laucius, operatorius Laurynas Bareiša, dailininkė Justė Vazgytė, prodiuserė Klementina Remeikaitė, vaidina: R. Samuolytė, G. Savickas, Valentinas Novopolskij, Barbora Bareikytė, Kostas Smoriginas, Juozas Budraitis, Kęstutis Jakštas, Aleksas Kazanavičius, Asta Zacharovaitė, Vidas Petkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją