Įėjimas nemokamas, tačiau privaloma registracija el. paštu kvietimas@instytutpolski.pl .

Stanisław Łopuszyński „Stanley“ – lenkų klavesinininkas, pianistas, kompozitorius, vienas iš festivalio „Bach in the Subways“ Lenkijoje organizatorių. Menininkas atlieka renesanso, baroko, klasicizmo, romantizmo, impresionizmo, taip pat šiuolaikinę muziką, aktorinę dainą, dainuojamąją poeziją, džiazą, improvizacijas ir muziką filmams.

Taip pat „Stanley“ aktyviai savanoriauja – rūpinasi humanitarine pagalba Ukrainai. Muzikas klavesiną atidėjo į šalį, o nuosavą automobilį, kuriuo vežiojo klavesiną, dabar naudoja maisto produktams, vaistams ir tvarstomosioms priemonėms gabenti. Savarankiškai ir bendradarbiaudamas su vietinėmis organizacijomis veža bei dalina paramą, vyksta į frontą ir suteikia pagalbą tiems, kuriems jos reikia, organizuoja civilių gyventojų evakuaciją ir pats juos išveža iš apšaudomų netoli fronto linijos esančių vietovių. Iki šiol surengė daugiau kaip 40 tokių išvykų.

Šį ypatingą vakarą „Stanley“ atliks Johanno Sebastiano Bacho, Carlo Philippo Emanuelio Bacho, Domenico Scarlatti, Myroslavo Skoryko, François Couperino ir kitų kompozitorių kūrinius bei savo improvizacijas.

Per koncertą bus renkamos lėšos, skirtos nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms ir jų humanitariniams poreikiams atliepti. Pinigų rinkimą koordinuos solidarumo iniciatyvos partneris Lietuvos Raudonasis Kryžius, viena seniausių ir didžiausių nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje, priklausanti Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimui.

Drauge sutelkę jėgas galime nugalėti blogį! Be atvangos teiksime pagalbą ir paramą su agresoriumi kovojančiai Ukrainai.

Renginys vyks lietuvių ir anglų kalbomis.

Partneriai: Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje, Vilniaus rotušė

Lėšų rinkimo partneris: Lietuvos Raudonasis Kryžius

Stanisław Łopuszyński

Gimė 1993 m. Lilyje (Prancūzija). Varšuvos Fryderyko Chopino muzikos universiteto prof. Liliannos Stawarz klasės absolventas. Dirbo su daugeliu garsių Lenkijos ir užsienio klavesinininkų ir pelnė nemažai apdovanojimų įvairiuose konkursuose Lenkijoje ir už jos ribų. 2017 m. pradėjo bendradarbiauti su Varšuvos nacionaline filharmonija. Per karjerą atliko daugiau kaip 300 koncertų, kurių repertuaras labai įvairus. Sugrojo daugybę rečitalių ir duetų, vienintelis Lenkijoje savo repertuare turi džiazo koncertą klavesinui ir orkestrui. Atlieka renesanso, baroko, klasicizmo, romantizmo, impresionizmo, taip pat šiuolaikinę muziką, aktorinę dainą, dainuojamąją poeziją, džiazą, improvizacijas ir muziką filmams. Skambina vokiečių, prancūzų, italų, ispanų, anglų, lenkų, olandų, austrų ir portugalų kompozitorių kūrinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją