Kino režisieriaus Ernesto Jankausko dramedijoje „Man viskas gerai“ aktorius D. Šimukauskas vaidina vešlių plaukų ševeliūrą turintį mokslininką, kuris tyrinėja pelių elgseną. Plaukai geresnio jo nepadaro, personažui, greičiau, jie prideda komiškumo. „Plikė yra mūsų, Šimukauskų, giminės kodas, – šypsosi Donatas. – Šalia, beje, visada eina išmintis, kurią giminės vyrai būtinai pasidalija: „Durna galva – nei plinka, nei žyla.“

Aktorius pasakoja 26-erių jau buvo gerokai pliktelėjęs. „Žinojau, kad taip bus, ir tėtis, ir brolis nupliko labai anksti, dar anksčiau nei aš, taigi labai ir nesijaudinau“, – prisipažįsta ir priduria, kad plikė vaidmenims netrukdo, nėra buvę, kad vaidmens negautų, nes – plikis. Be to, ekranuose pilna puikių aktorių, kuriems plikė tik suteikia žavesio – Bruce’as Willisas, Johnas Malkovichius, Markas Strongas, Ralphas Fiennesas ir daugybė kitų.

Donatas Šimukauskas

D. Šimukauskas neabejoja, kad sukūrę jam plaukų peruką filmo kūrėjai išsprendė jo ir pagrindinės filmo herojės Marijos brolio vaidmens atlikėjo Mariaus Repšio plikių panašumą. Tai patvirtina ir filmo režisierius E. Jankauskas: „Aktorius filmui renku pagal tai, kaip jie vaidina, kaip mato personažą, man svarbi jų energija, užsidegimas. Išvaizda ne tokia svarbi, ją galima keisti, tam turime grimo ir kostiumų departamentus.“

Donatas Šimukauskas

Filmo grimo dailininkė Eglė Mikalauskaitė-Gricienė pripažįsta su filmo režisieriumi norėję pakeisti Donato išvaizdą, kad jis atrodytų ne taip, kaip visuose filmuose. Išvaizdos pokyčiai pakeitė ir jo asmenybę – mokslininkas įgavo meninio polėkio, laisvės. „Ir jei žiūrovas nustebo pamatęs kitokį Donatą, vadinasi, užduotį, kurią buvome išsikėlę, pavyko įgyvendinti“, – sako grimo dailininkė.

Marijos bičiulio vaidmenį filme suvaidinęs aktorius G. Ivanauskas paslapties neišduoda, ar daugiau nei prieš ketverius metus filmavimo aikštelėje buvo su savais plaukais, ar su peruku. „Bet kokiu atveju, – jis sako, – plaukai, perukai ir specialiai sukurtas įvaizdis personažui labai daug duoda, randasi kita vaidybos maniera. Įsivaizduokite, kaip atrodytų Lolita Zero be peruko ir bendro stiliaus?“

„Man viskas gerai“ – linksmas ir ironiškas filmas apie mokslininkę, kuri visomis išgalėmis stengiasi išlaikyti savo sukurtą tobulos moters įvaizdį. Grįžusi iš klinikos, ji siekia įtikinti šeimą ir kolegas, kad jai viskas gerai. Vis dėlto nuslėpti panikos atakas, tuo pačiu metu varžytis dėl mokslinio projekto bei šeimos meilės daug sunkiau, nei ji mano. Ypač kai paauglė dukterėčia girta naktimis dainuoja Vitalijos Katunskytės dainas, mama ginčijasi su gydytojais dėl operacijos, močiutė prikaišioja, kad per mažai valgo, o sužadėtinis visiškai nenorėtų matyti jos karjeros aukštumų.

Kino filmas „Man viskas gerai“ – jau Lietuvos kino teatruose. Filmo kūrimą finansavo Lietuvos kino centras. Filmo režisierius E. Jankauskas, operatorius Feliksas Abrukauskas, dailininkas Paulius Jurevičius, kompozitorius Mindaugas Urbaitis, vaidina: G. Siurbytė, A. Paulavičius, Marius Repšys, Donatas Šimukauskas, Mija Di Marco, Nelė Savičenko, Elvyra Žebertavičiūtė, Dovilė Kundrotaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją