„Bekalbėdami tarpusavyje supratome, kad mus vienija keli dalykai, vienas iš jų – jaučiame vieno pasaulio pabaigą ir kito pasaulio pradžią“, – spaudos konferencijoje sakė K. Gudmonaitė.

„Mes norime jautriai žvelgti į pasaulį, norime, kad Lietuvos nacionalinis dramos teatras taptų stiprios kokybės ženklu“, – pridūrė vokalistė.

E. Švedkauskaitės teigimu, pirmasis meno vadovų darbas – suplanuoti repertuarą. Ji pridūrė, kad teatras tęs kryptį, kuri buvo nubrėžta į LNDT atėjus dabartiniam generaliniui direktoriui Martynui Budraičiui.

„Taip pat jau pradėjome kviesti menininkus, kuriuos matome teatre“, – sakė režisierė.

E. Švedkauskaitė pridūrė, kad džiaugiasi tuo, jog teks dirbti trise: „Yra puiku, kad esame trise, nes tai leidžia visada dalyvauti teatro procesuose, pasiskirstyti darbais.“

„Teatras turi tapti nacionaline susitikimų vieta“, – išsikeltu tikslu spaudos konferencijoje pasidalino A. Obcarskas.

LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis džiaugiasi, kad tarp naujų meno vadovų – dvi moterys.

„Tai, kad dvi moterys tampa meno vadovėmis, yra labai svarbu“, – spaudos konferencijoje teigė jis.

Paklaustas, ar yra naujos informacijos dėl O. Koršunovo kreipimosi į Darbo ginčų komisiją, M. Budraitis patikino, kad sprendimo kol kas nėra.

„Procesai vyksta, kol kas neturiu ką naujo pasakyti. Manau, kad viskas pakankamai aktyviai transliuojama socialiniuose tinkluose“, – žurnalistams antradienį sakė M. Budraitis.

K. Gudmonaitė gimė 1992 m. spalio 9 dieną. 2012–2016 m. LMTA teatro režisūros kurso (vadovas Gintaras Varnas) absolventė, muzikinio dueto „Kamanių Šilelis“ vokalistė bei dainų autorė. Nuo 2019 m. lektorė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

A. Obcarskas 2016 metais baigė filosofijos bakalauro ir magistro studijas Vilniaus universitete. Gilindamasis į teatro filosofiją ėmėsi vadovauti nepriklausomam teatrui „Utopia“ bei asistuoti režisieriaus Gintaro Varno spektakliuose. 2015 m. studijavo Eimunto Nekrošiaus vadovaujamame režisierių kurse. 2016 m. eksperimentiniame spektaklyje „Eglė žalčių karalienė“ A. Obcarskas dirbo kartu su Oskaru Koršunovu kaip kūrybinis bendradarbis. Tais pačiais metais pradėjo dirbti LNDT režisieriumi-asistentu. 2018 metais Lietuvos nacionaliniame dramos teatre režisavo debiutinį spektaklį „Voicekas“. 2020 metų rudenį baigė teatro režisūros magistro studijas su spektakliu „Normalumo fantomas“ pagal Saara Turunen pjesę. Spektaklis kurtas su Helsinkio teatro akademijos studentais ir pristatytas Jaunimo teatre Vilniuje. 2020 m. rudenį sukūrė spektaklius „Alisa“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ir „Batsiuviai“ Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

E. Švedkauskaitė studijavo teatro režisūrą, savo spektakliuose dažniausiai nagrinėja atminties, prisiminimų, kartų kaitos temas. Vienas pirmųjų geriausiai įvertintų režisierės darbų – spektaklis „Žmogus iš žuvies“. Už šį spektaklį režisierė nominuota ir „Auksiniam scenos kryžiui“ jaunojo menininko kategorijoje.

Primename, kad LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis atleisdamas O. Koršunovą iš pareigų nurodė nebegalintis toleruoti nuolatinių darbinės drausmės pažeidimų. O. Koršunovas teatro meno vadovu tapo nuo 2021 vasario. Atsistatydinti Koršunovo teatro direktorius M. Budraitis prašė 2022-ųjų metų kovą, kai režisierius galimai neblaivus dalyvavo radijo laidoje. Pats Koršunovas tai neigė. Iš pareigų 2022-ųjų gruodį atleistas Koršunovas sako neturėjęs jokios laisvės kurti, o prieš jį esą taikytas mobingas. Buvęs LNDT meno vadovas, režisierius O. Koršunovas dėl savo atleidimo iš pareigų šių metų sausį kreipėsi į Darbo ginčų komisiją, prašydamas jo atleidimą pripažinti negaliojančiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją