Filmo veiksmas vyksta Sakartvelo pajūrio mieste Batumis, kur užaugo ir dirbo pats režisierius. Jo centre – vaikinas ir mergina. Jam – penkiolika, jai – dvidešimt septyneri. Jie yra kaimynai, gyvena viename kieme. Vaikinas myli merginą ir stengiasi patraukti jos dėmesį. Dėl akivaizdžių priežasčių, šis troškimas susiduria su daugeliu kliūčių – kartais tai nepatogumas, kartais satyra ir juokas, o dažniausiai – tragikomiškumas. Veiksmas vyksta tipiškame pajūrio miestelyje, bendrame (taip vadinamame „itališkame“) kieme, kur gyvena skirtingų tautybių ir religijų žmonės ir visą dieną praleidžia žaisdami Loto. Ir kur vienas kito gyvenimą jie žino geriau, nei savo.

2020 m. montažo etape staiga mirė režisierius Z.Khalvashi. Jo netektis buvo skausminga Sakartvelo ir autorinio kino mylėtojų bendruomenei. Paskutinį jo kūrinį užbaigė kino kūrėjo dukra Tamta Khalvashi.

Kiekvienais metais sausio pabaigoje vykstantis Roterdamo kino festivalis įsitvirtino kaip vienas svarbiausių žiemos kino renginių Europoje, kuriame dėmesys skiriamas autoriniam kinui ir videomenui. Programos sudarytojai paskutinį Z.Khalvashi filmą palygino su Béla Tarro ir Aki Kaurismäkio kūryba.

„Khalvashi meistriškai siūlo žiūrovams žvilgtelėti į daugiabučių komplekso kasdienių figūrų paslaptis ir svajones: melodramatišką gitaristą, nelaimingos meilės ištiktus paauglius, vidurio gyvenimo krizę išgyvenantį smuikininką ir neseniai iš kalėjimo grįžusį nusikaltėlį. Kuomet susiduria jų kasdienis gyvenimas ir vojeristinės tendencijos, šios trumpalaikės momentinės nuotraukos sukuria intrigą ir įtampą“, – rašoma filmo pristatyme.

„Loto“ – antras bendras lietuvių kino gamybos įmonės UAB „Tremora“ ir „BAFIS“ kino projektas.

Prodiuserė Ieva Norvilienė dirbo ir prie ankstesniojo režisieriaus Z.Khalvashi filmo „Namė“ (Namme, 2017), kuris buvo atrinktas Sakartvelo kandidatu į „Oskarą“ bei laimėjo Amerikos kinematografininkų asociacijos apdovanojimą. Abiem juostoms garso takelį kūrė garso režisierius Jonas Maksvytis ir „Up Records“. Vaizdo postprodukcija rūpinosi „BBPostHouse“.

Filmo gamybą iš dalies parėmė Lietuvos kino centras, Sakartvelo kino centras ir Adzarijos regioninis fondas.

Filmo premjera numatoma šių metų rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją