Mykola Bilous yra vienas iš svarbiausių „TSEKH“ galerijos menininkų. Su jo kūryba ne vienerius metus buvo galima susipažinti ir Lietuvoje įsikūrusioje „TSEKH“ galerijoje (Vytenio g. 6.) bei meno mugėje „ArtVilnius“.

Jis buvo ilgametis jos dalyvis, pristatomas su kitais trimis ukrainiečių menininkais Vilniuje. 2013 m. Bilous buvo išrinktas geriausiu „ArtVilnius užsienio menininku.

2022 metų pavasarį „TSEKH“ galerija ir „ArtVilnius“ suorganizavo paramos aukcioną, skirtą „TSEKH“ galerijos menininkams paremti, kadangi visi galerijos atstovaujami menininkai yra pasilikę gyventi Ukrainoje šis paramos aukcionas jiems buvo labai svarbus.

Aukciono metu buvo parduota ir nemaža dalis Mykola Bilous darbų kurie iškeliavo į privačias meno kolekcijas Lietuvoje.

„TSEKH“ galerija, 2015 metais bei „Meno niša“ galerija organizavo net dvi personalines menininko parodas „Tik spalva“: Vilniaus dailės akademijos parodų salėse „Titanikas“ buvo eksponuojama menininko tapybos darbų paroda, o galerijoje „Meno niša“ veikė autoriaus eskizų paroda.

Su menininko kūryba yra susipažinusiu Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ir Kultūros ministras Simonas Kairys, kai 2021 metais lankėsi „TSEKH“ galerijos organizuojamoje 15 metų veiklos jubiliejinėje parodoje Ukrainoje, Kijeve.

„TSEKH“ galerijos vadovas Vilniuje K. Gužas patikino, kad artimiausiu metu, bus planuojama pristatyti menininko parodą Vilniuje ir taip pagerbti menininko atminimą.

Daugiau informacijos apie menininką ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją