„Nuoširdžiai dėkojame ilgamečiams Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistams, nepaprastai dosniai ir įtaigiai savo talentą dovanojusiems ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos gerbėjams. Su didele pagarba ir džiaugsmu Muzikinio teatro meno tarybos sprendimu apdovanojame emeritus. Esame dėkingi už jų atsidavimą savo profesijai, už reikšmingą indėlį į Muzikinio teatro istoriją“, – solistams dėkojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Solistė J. Grikšienė darbui scenoje paskyrė daugiau nei keturis dešimtmečius: 1980–1987 m. dainavo Klaipėdos liaudies operoje, o nuo 1987 m. – Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Sukūrė daugiau kaip 40 vaidmenų operose, operetėse ir miuzikluose. Už nuopelnus teatro menui 2021 m. J. Grikšienė apdovanota „Padėkos kauke“.

Solistas V. Tarasovas profesionalioje scenoje dainavo daugiau nei 50 metų. Jo scenoje sukurtų vaidmenų skaičius – daugiau nei 100. Nuo 1982 m. jis buvo ir Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Dainavimo katedros lektorius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją