„Laisvės šokis“ – tai manifestas laisvei. Vertikalaus šokio pasirodymas buvo sukurtas specialiai ant Maskvos namų sienos nutapytai freskai „Do Peremogi / Iki pergalės“.

Renginiu buvo siekiama pagerbti Ukrainos laisvės gynėjus ir dar kartą pasauliui priminti, kad Ukrainos kova už laisvę yra mūsų visų.

Maskvos namus unikalia vertikalaus šokio scena pavertė kūrybinė komanda, kurią sudaro menininkė viena iš neofreskos projekto „Do Peremogi / Iki pergalės“ iniciatorių Lina Šlipavičiūtė, vertikalaus šokio šokėja Inga Briazkalovaitė ir menų agentūra „Artscape“.

Ukrainietės, vilkinčios tautiniu kostiumu, freska sukurta pagal ukrainiečių fotografės Olenos Tytarenko nuotrauką. Tai jaunos savanorės Tatjanos, tuo metu dirbusios Zaporižios pabėgėlių centre, portretas. Fotosesija vyko ne studijoje, o gamybiniame ceche, kur ukrainiečiai savanoriai gamina prieštankinius ežius ir kitą į frontą siunčiamą įrangą. Freska simbolizuoja Ukrainą kaip vieningą šalį ir vaizduoja šalies pasiryžimą ginti savo laisvę, žemę ir žmones – visą dieną, kiekvieną dieną, visą laiką.

Kartu su „Artscape“ performansui jėgas suvienijo šokių mokykla CODA ir meno laboratorija „Kiaurai sienas“.

Freska „Do Peremogi / Iki pergalės“: „Kiaurai sienas“, Olena Tytarenko, Tetiana Drobotia, Iryna Byla (Ukraina), Robot Muralist (Estija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją