Valstybinę pensiją siūloma skirti nuo 2023 m. vasario 1 d.

Pagal Valstybinių pensijų įstatymą asmenys, kuriems yra paskirta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija, sulaukę pensinio amžiaus turi teisę gauti pirmojo laipsnio valstybinę pensiją, kuri yra 4 valstybinių pensijų bazių dydžio – 273,16 Eur.

Ją skiria Vyriausybė pagal Lietuvos Respublikos pirmojo ir antrojo laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisijos teikimą.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Gintautas Trimakas yra Lietuvos fotomenininkas, 1958 m. gimęs Vilniuje.

ELTA primena, kad 2018-ųjų pradžioje G. Trimakas buvo kaltinamas seksualiniu priekabiavimu. Vilniaus dailės akademijos (VDA) Senato etikos komitetas nusprendė, kad bandydamas užmegzti neakademinius santykius su studentėmis G.Trimakas pažeidė šios aukštosios mokyklos etikos normas.

Menininkas tvirtino neturėjęs netinkamų intencijų studenčių atžvilgiu ir galėjęs būti ne taip suprastas. Tuo metu jis iš VDA akademijos buvo atleistas. Po pusmečio Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, nesant nusikalstamos veikos požymių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją