A. Girdzijauskaitė, daugybės knygų ir straipsnių apie teatrą autorė, Lietuvos skaitytojams yra puikiai pažįstama ne tik kaip teatrologė. Lengvu, įtraukiančiu stiliumi parašytos prisiminimų knygos „Atminties salos“ (2008), „Nutolę balsai“ (2011) bei „Atminties šuliniai“ (2020) gerokai peržengia teatro bendruomenės ribas ir yra tapusios XX a. Lietuvos kultūros gyvenimo dokumentais.

Naujausioje daugiažanrėje knygoje autorė jungia dabarties procesų apmąstymo bei prisiminimų rašymo talentą ir taip įtraukia į savo poros praėjusių metų kasdienybę: „dabar atėjo niūrus metas – užgriuvo kovido epidemija, rusų karas Ukrainoje, nerimas, baimė dėl mūsų visų likimo aplinkui žvangant ginklams. Atsirado noras stebėti ir įsidėmėti tai, kas yra greta tavęs, tą kasdienybę, kurioje telpa daugybė visokių dalykų. Sudėlioti jų mozaiką iš pastarojo meto įvairaus žanro rašinių“.

Knyga, kaip ir dera pandemiją apmąstančiam kūriniui, prasideda žvilgsniu pro langą. Į pažįstamą, bet dažnai mažiau dėmesio gaunančią mūsų aplinką. Atsivertę A. Girdzijauskaitės namų langu papuoštą viršelį visų pirma randame autorę pro savo langą stebinčią geltonų plytų namą ir sustojusią jo rekonstrukciją. Bet ilgai čia skaitytojų neužlaikiusi ji kviečia į asmeninę ir kultūrinę kelionę po Lietuvą, Vilnių ir savo gyvenimą.

Kovido meto užrašai

Knygą išleido Scenos meno kritikų asociacija.

Knygos leidybą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt