Beatrix Potter „Pasakos“ – laiko išbandymą atlaikiusi vaikų literatūros klasika. Žaismingos, subtilaus humoro ir nuotykių nestokojančios pasakos artimos mažųjų pasauliui, todėl įtraukia nuo pirmųjų puslapių, o ryškūs veikėjai ir vertingos pamokos įsimena ilgam.

Pasakos

B. Potter – anglų rašytoja ir iliustruotoja, jos knygos laikomos pasauline paveikslėlių knygų klasika ir skaitomos vaikų jau daugiau nei 100 metų. Jos pasakų pasaulis artimas mažiems vaikams, jame daug nuotykių, žaidimų, humoro, vienas kitas prasmingas pamokymas. Žymiausias kūrinys – „Pasaka apie triušelį Petriuką“, pagal ją pastatytas Holivudo filmas, o su triušelio atvaizdu sukurta daugybė įvairių suvenyrų ir daiktų.

„Nuostabus jubiliejinis leidimas – sukanka 120 metų, kai pasirodė knygelė apie triušiuką. Autorės pristatinėti turbūt nereikia, ji turi labai savitą braižą – gerai atpažįstami ir personažai, ir istorijos, ir iliustracijos“, – pasakojo V. Maksvytė.

Pasak jos, šis leidimas sudomins ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius, nes pasakos yra papildytos trumpa įžanga apie tai, kada jos pasirodė, apie ką jos, taip pat knygoje yra straipsnis apie pačią autorę.

„Kas dar nepažįstamas su autore, bus proga susipažinti“, – sakė ji.

Knygą vertė Viltaras Alksnėnas, ji skirta vaikams nuo ketverių metų, bet galima pradėti vartyti ir su dar mažesniais skaitytojais.

Evelinos Daciūtės ir Aušros Kiudulaitės duetas skaitytojams jau pažįstamas iš bestselerio „Laimė yra lapė“. Dabar jos siūlo susipažinti su kūriniu „Pasakojimas apie katiną ir tulpę“.

Ši knyga skirta vaikams nuo 4 metų.

Pasakojimas apie katiną ir tulpę

Katinas Rumtumtugeris vieną pavasarį susipažįsta su tulpe. Iki šiol jis nė karto nekreipė dėmesio į gėles, o štai su ja pamažu užsimezga ypatinga draugystė. Draugystė, kuri skatina augti, praplečia širdį ir nuspalvina gyvenimą ryškiausiomis spalvomis. Niurzga katinas pagaliau tampa laimingas ir patenkintas gyvenimu. Bet negailestingai ateina laikas, kada tulpė nuvys... Ką tada darys Rumtumtugeris?

„Tai knyga, jau sulaukusi gerų ir skaitytojų, ir literatūrologų atsiliepimų – aš irgi žadu jai šviesią ateitį. Graži dovana tiek mažiems skaitytojams, tiek vyresniems. Prisipažinsiu, kad skaitydama šią knygą po labai ilgo laiko susigraudinau skaitydama vaikišką literatūrą ir ašarą išliejau. Šiaip paprastai vaikų kūriniai manęs taip nejaudina, bet čia pavyko autorių duetui jautrią stygą užkabinti. Žaismingai ir smagiai istorija papasakota, nors kalbama apie stiprius ir giluminius dalykus“, – kalbėjo V. Maksvytė.

„Iki pergalės!“ – komiksų rinktinė, kurią ukrainiečių dailininkai kūrė nuo pirmųjų Rusijos įsiveržimo savaičių. Sudėjo į ją visą įtūžį ir neviltį, svajones ir meilę, viltį ir tikėjimą, turėdami vieną tikslą – priartinti mūsų bendrą pergalę!

Iki pergalės

Skaitytojų laukia devynios įvykių kupinos ryškios istorijos, sukurtos pačiais įvairiausiais meniniais stiliais ir žanrais. Tai ir karinės dramos, fantastiniai siaubo, veiksmo pasakojimai, vaikiškos pasakos, net techno trileris. Visų jų tikslas – neleisti pasauliui pamiršti „rašistų“ nusikaltimų, o mums suteikti Ukrainos narsos ir didvyriškumo!

„Tiems, kas domisi komiksais ir istorija, ar ieško būdų, kaip lengviau, kitaip kalbėtis apie tai, kas yra sudėtinga“, – sakė V. Maksvytė.

Medeinos Andriulienės knyga „Nuo pirmo kąsnio“ taps puikia dovana naujiems tėvams arba besiruošiantiems jais tapti.

Nuo pirmo kąsnio

„Viešas veidas, žinomas viešas faktas, kad ji tapo mama. M. Andriulienė skuba į pagalbą tėvams, kuriuos jaudina primaitinimo klausimai, nuo ko pradėti, kai ateina laikas mylimą mažylį maitinti normaliu maistu. Ne tik receptų knyga, nors jų daug, bet ir praktinių patarimų, kaip gaminti, kaip užšaldyti, kaip ir kiek atšildyti, kaip primaitinti vaikus, kokį metodą pasirinkti – atsakymai į klausimus, kurie kilo jai pačiai. Teorija papildyta ir praktika, nes visa tai išbandyta. Taip pat yra dietistės Vaidos Kurpienės apžvalga, kuri pateikia savo rekomendacijas. Tai dovana jauniems ir būsimiems tėvams, kuri tikrai bus naudinga, bus vartoma ir gaminama pagal ją, tie receptai taps pirmaisiais kūdikių potyriais. Dalis receptų, beje, tinkami visam šeimos stalui“, – pasakojo V. Maksvytė.

Beno Lyrio „Puslapis švelnumo“ – ankstesnių knygų „Kiekvienos dienos terapija“ ir „Ramybės teologija“ tąsa, toliau vedanti į nesibaigiančią mūsų gyvenimo kelionę.

Puslapis švelnumo

Benas Lyris – kūrėjas, kunigas, gyvenimo prasmės terapeutas, ieškantis teigiamų patirčių, kurios padėtų išgyventi negandas ir susitaikyti su aplinkybėmis, kurių negalime pakeisti. Iš visos širdies tikintis, kad kiekvienas, žinodamas KAM, ištvers visus KAIP.

„Benas Lyris skaitytojams jau gerai pažįstamas, ne vienos knygos autorius. Šį kartą tai ne eilėraščiai, o trumpi, labai jautrūs pasakojimai apie jo kasdienius asmeninius išgyvenimus, patyčias, ligą, mirtį. Tos istorijos pasakojamos iš tikrai jautrių situacijų, lankant ligonius, keliaujant išlydėti mirusių, susiduriant su sergančiais ar jau mirštančiais vaikais, iš tos kunigo kasdienybės, kurią mes labai retai pamatome iš arti. Visos tos kasdienės istorijos yra papildytos jo pamąstymais apie gyvenimo prasmę, ką reiškia būti žmogumi žmogui, kas yra tas švelnumas, kokia jo prigimtis. Jis neapsimeta, kad yra viską pasiekęs – man labai patinka jo pripažinimas, kad ir aš dar nemoku ir esu kelyje. Puiki dovana visiems, kas jau pažįsta, žino šį kunigą, perka jo knygas, seka jį socialiniuose tinkluose, bet sakyčiau ir tiems, kurie nėra dar susipažinę su šiuo autoriumi. Tiesiog norime suteikti galimybę įgyti tokių prasmę teikiančių, ramių skaitinių, kurie gali įkvėpti ar padėti rasti atsakymus sunkiose situacijose. Jauki ir šilta dovana, nuo jaunimo iki garbaus amžiaus skaitytojų“, – kalbėjo literatūros ekspertė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją