Gruodžio 14 d., trečiadienį, 18 val., Jono Meko vizualiųjų menų centre (Malūnų g. 8, Vilnius), vyks parodos „ALBUMAS“ atidarymas.

Parodoje pristatomi Jono Meko gyvenimo fragmentai fotografijose, kurias atrinko pats Jonas.
Asmeniška ir kartu kultūriškai bei politiškai įkrauta ekspozicija kurta parodai Cēsyje, Latvijoje 2014 m. ir daugiau niekur neeksponuota. Tai – tarsi menininko autobiografija, papasakota per portretus. Parodos kuratorius Jono Meko sūnus Sebastian Mekas pritaikė tėvo paliktas fotografijas ir kitus artefaktus specialiai JMVMC parodos erdvėms Vilniuje. Čia fotografijos eksponuojamos susiejant jas su asmenišku avangardinio kino tėvo ir poeto Jono Meko balsu. Tai yra Jono Meko sudarytas albumas, kurį pagaliau galime pamatyti ir išgirsti Vilniuje.

Paroda veiks iki vasario 26 d.

Kitą festivalio dieną – nuo gruodžio 15-os iki 17-osios, Lietuvos nacionalinio muziejaus (LNM) Signatarų namus (Pilies g. 26, Vilnius) užlies improvizacinės muzikos garsai. Už festivalio muzikinę dalį atsakingas vienas ryškiausių šalies būgnininkų Dalius Naujokaitis- Naujo visiems lankytojams pažada ypatingą patirtį! Per tris muzikos, poezijos bei šokio meno sklidinas dienas festivalio „KEEP SINGING“ žiūrovai išvys gausybę Lietuvos kūrėjų bei užsienio svečių – muzikantus Dalių Naujokaitį, Petrą Vyšniauską, Mindaugą Vadoklį, Gintą Gascevičių, Kenny Wollesen, Jonathon Haffner, ansamblį NICO, šokėją, performansų autorių Denisą Kolomyckį ir daugybę kitų kūrėjų. Įėjimas į visus koncertus laisvas.

Pasak JMVMC vadovo Gintaro Sodeikos, šie festivalio renginiai – tai dar viena puiki galimybė pažinti iš arčiau šį iškilų menininką ir mąstytoją. „Nepakartojamasis Jonas Mekas ir vėl žvelgs į mus iš įvairių savo gyvenimo tarpsnių parodoje, o improvizacinė muzikinė festivalio dalis yra tarsi mūsų padėka šiam ypatingam kūrėjui. Jonas Mekas mylėjo muziką, ji visada buvo šalia jo“, – teigia G. Sodeika.

LNM vadovė dr. Rūta Kačkutė atkreipia dėmesį, kad festivalis „KEEP SINGING“ neatsitiktinai vyksta Signatarų namuose – čia iki kitų metų gruodžio 31 d. lankytojai taip pat kviečiami aplankyti interaktyvią parodą „Laisvės siekis kaip žaidimas-įvykis“, kurioje vedama paralelė tarp Lietuvos visuomeninio judėjimo Sąjūdžio ir tarptautinio meno judėjimo Fluxus, išryškinami svarbiausi Lietuvos visuomenės ir meno pasaulio laisvės siekių bruožai. „Į istorinius įvykius ir juose veikusias asmenybes galima žvelgti iš įvairių rakursų ir perspektyvų. Pats Jonas Mekas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą ir to meto įvykius yra įvardijęs kaip Fluxus veiksmą, buvusį atvirą kūrybai, politinei ir poetinei žodžio galiai. Į laisvę mus būtent tai ir vedė: bendruomeniškumas, atvirumas, vaizduotė ir improvizacija“, – sako R. Kačkutė.

Festivalio programą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją