Spektaklio pagrindiniai herojai – broliai Gudukas ir Petrutis – atvykę iš kaimo, kuriame gyveno ne viena jų giminės karta, Kaune įsidarbina būtent „konkės“ vežėjais. Spektaklyje, kaip ir S. T. Kondroto apsakyme, jie nuoširdžiai pasakoja apie save ir kas jiems nutiko, tačiau sykiu, pamatai ir pajauti ne tik dviejų brolių, bet ir mūsų krašto, žmonių, civilizacijos istoriją. Spektaklyje nuskamba ir skaudi karo bei jo poveikio asmenybei tema. O taip pat – žmogaus ir mašinos santykis plačiąja, filosofine, prasme.

Pagrindinius keistųjų brolių vaidmenis atlieka Artūras Sužiedėlis (Gudukas) ir Rolandas Kazlas (Petrutis). Kitus vaidmenis kuria: A. Rūkas, T. Kvietinskaitė, D. Tarutis, N. Matonis, D. Dabužinskas. Spektaklio scenografė ir kostiumų dailininkė – Elvita Brazdylytė.

Rolando Kazlo spektaklio „1892 metų progreso idėja“ premjeriniai parodymai: gruodžio 6 d. – Marijampolėje, 7 d. – Vilniuje (išparduotas), 9 d. – Panevėžyje, 10 d. – Birštone, 19 d. – Utenoje, 25 d. – Klaipėdoje, 26 d. – Alytuje, 27 d. – Kaune (papildomas). Sausio 24 d. – Vilniuje (papildomas).

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt