Talentingos, Kanadoje gimusios merginos karjera prasidėjo miegamajame – čia ji įrašė savo pirmąjį albumą „Party Girl“ ir pasirinko Chinawoman slapyvardį. Muzikos klausytojai jį, beje, priėmė labai kritiškai, po keleto stiprių komentarų apie tai, kad nieko kiniško joje nėra, Michelle nusprendė scenoje prisistatyti savo tikruoju vardu ir pavarde.

Dainininkė yra sakiusi, kad jos mamos giminėje būta nemažai menininkų ir muzikalių žmonių, tačiau ji buvo pirmoji, pradėjusi rašyti dainas ir kurti savo muziką. Mergina užaugo klausydama įrašų iš tėvų kolekcijos, kurioje buvo sovietinės ir septintojo dešimtmečio Europos muzika.

Šiandien M. Gurevich gyvena Kopenhagoje su savo dane žmona ir judviejų dukra. Šiuo metu, keliaudama po Europą, atlikėja pristato savo šeštąjį albumą „Ecstasy in the Shadow of Ecstasy“, į Vilnių ji atvyks iš Lenkijos.

Naujajame dainų rinkinyje suskamba gyvenimo žavesio, romantikos, atrastų ir neatrastų kelių tema. Dekadentiški, dramatiški, o kartu nuoširdūs, vintažiniai klavišų ir sintezatorių sąskambiai dera su neatpažįstamais europietiškos šansonos motyvais Michelle balse. Jos dainos – tragikomiškos, melodingos, sentimentalios, sujungiančios humorą ir realizmo tamsą.

Nors jos koncertuose vis dažniau skamba gyva muzika, dainas ji vis dar kuria savo miegamajame, šitaip išlaikydama intymumą ir išraiškos vienybę – nuo savo lovos iki klausytojų. Ypatingos ovacijos Michelle atitenka iš Rytų Europos tautinių bendruomenių, kurios gyvena Stambule, Berlyne, Varšuvoje, Atėnuose ir žavisi melodraminėmis Charleso Aznavouro, Zeki Müreno ir Nikolai Slichenko baladėmis.

Sodraus, šamaniško balso atlikėja neretai lyginama su Kanados muzikos legenda Leonardu Cohenu. „Tai, ką aš kuriu. yra gana sentimentalu. Kažkodėl žmonių sąmonėje sentimentalumas dažnai turi neigiamą atspalvį, bet aš kaip tik visada ieškau jautriųjų taškų“, – yra sakiusi pavasarį į Vilnių grįšianti muzikos kūrėja ir atlikėja M. Gurevich.

Michelle Gurevich koncertas Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje – 2023 metų kovo 22 dieną, 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją