Nuostabios istorijos (vaikams nuo 3 m.)

„Pasakų knygelių advento kalendorius“ (iš anglų k. vertė Kristina Tamulevičiūtė, Paulius Norvila)

Laukti Kalėdų dar niekad nebuvo taip džiugu ir magiška: kasdien atverkite po langelį ir pakvieskite mažuosius pasinerti į stebuklų kupiną pasakų pasaulį. Turbūt prasmingiausiame advento kalendoriuje rasite net 24 nedideles knygeles minkštais viršeliais ne tik su visų mėgstamomis populiariomis pasakomis, bet ir su naujomis smagiomis istorijomis.

Benji Davies „Snaigė“ (iš anglų k. vertė Paulius Norvila)

Užburianti kalėdinė istorija, sušildysianti ne tik mažųjų, bet ir suaugusiųjų širdis.

Tą naktį aukštai danguje gimė mažutė balta snaigė. Ji krykštavo ir smagiai sukosi tarp debesų. Bet netrukus ėmė leistis – žemėje jos laukė ypatinga užduotis. Tuo pat metu į dangų žvelgė maža mergaitė vardu Nelė ir svarstė, ar šiąnakt pagaliau ims snigti...

Julia Donaldson, Axel Scheffler „Zogis“ (iš anglų k. vertė Paulius Norvila)

Zogis nori būti tikras drakonas, bet, kad toks taptų, jam reikia daug visko išmokti: riaumoti, skraidyti, leist liepsnas ir net grobti princeses! Ar pavyks Zogiui įvykdyti užduotis ir gauti geriausią drakonų įvertinimą – žvaigždės medalį? Mažieji skaitytojai tai sužinos spalvingoje žaismingai eiliuotoje ir naujai į pasakų personažus pažvelgiančioje knygelėje apie drakonus, princeses ir riterius.

Gamtos mylėtojams ir mylėtojoms (vaikams nuo 7 m.)

„Gimę būti laisvi“ (iš anglų k. vertė Emilija Žickytė)

„Gimę būti laisvi: kaip mažyliai prisitaiko ir auga gamtoje“ – knyga, pilna nuostabaus grožio, detalumo ir mielumo iliustracijų, įdomių faktų ir informacijos apie gyvūnus ir jų mažylius.

Pirmieji bandymai skristi, nerti nuo uolos, pabėgti nuo plėšrūnų ar panirti į jūros gelmes... Kaip ir žmonių vaikai, gyvūnų mažyliai turi ugdyti gebėjimus, padėsiančius išgyventi.

Dovanos patiems mažiausiems (0–2 m. vaikams)

Benji Davies „Meškis Zujus, lėktuvo pilotas“ (iš anglų k. vertė Asta Baranauskaitė)

Trečioji mažylių pamėgto personažo meškio Zujaus serijos knygelė. Šį kartą meškis Zujus – lėktuvo pilotas. Slankiojančios ir besisukančios knygos detalės lavina smulkiąją motoriką, daugybė spalvingų iliustracijų skatina smalsumą, žaismingas formatas leidžia prisijaukinti knygelių skaitymą nuo pat mažų dienų.

Sam Taplin, Jennifer A. Bell „Laikas miegoti, lokiuk“ (iš anglų k. vertė Kristina Tamulevičiūtė)
Susikibę už rankų, lokiukas su tėčiu leidžiasi į kelionę po mingančius laukus ir pievas.

Jauki eiliuota vakaro pasakaitė su įtaisytomis švelniomis lempelėmis mažiesiems padės nurimti ir pasiruošti saldžiai miegoti. Versdami kiekvieną puslapį mažieji galės kartu su lokiuku skaičiuoti danguje įsižiebiančias vis daugiau žvaigždelių.

Sam Taplin „Gyvūnų orkestras groja Bethoveną“ (iš anglų k. vertė Asta Baranauskaitė)

Spaudyk mygtukus ir klausykis veržlios 5-osios simfonijos ar užburiančių koncertų ištraukų – kiekvienas Liudvigo van Bethoveno kūrinys tiesiog nepakartojamas! Ši knygelė taps puikia pirmąja pažintimi ne tik su garsiojo kompozitoriaus kūryba, bet ir su jo gyvenimu, taip pat lavins pastabumą, judesių koordinaciją ir klausą.

Garsinė knyga „Metų laikai“ (iš anglų k. vertė Asta Baranauskaitė)

Ši knygelė – tai muzikinė kelionė su Vivaldžiu. Nuostabi Antonijaus Vivaldžio muzika, specialiai mažiems pirščiukams lavinti pritaikyti ranteliai ir nuolat besikeičiantys margaspalviai metų laikai pakerės ir ilgam prikaustys mažylių dėmesį: tiek daug visko reikia pamatyti ir išgirsti!

Knygelė lavina smulkiąją motoriką, padeda tobulinti akių ir rankų koordinaciją, supažindina su klasikine muzika.

Būsimos gruodžio mėnesio naujienos

Gruodžio mėnesį laukiama ir daugiau naujienų. „Baltos lankos“ išleis dvi naujas knygas: jaunųjų skaitytojų pamėgto dueto Rachel Bright ir Jimo Fieldo eiliuotą istoriją apie garbėtrošką driežiuką ir Sauliaus Žuko knygą „Du broliai. Nuotykis miške“. Pastaroji patiks ne tik vaikams, bet ir jų tėvams, mat padės atžalas mokant skaityti.

Saulius Žukas, Finn Dean „Du broliai. Nuotykis miške“

Nenuoramos broliai Tedas ir Vincas kviečia skaitytojus kartu patirti nuotykių tankiame miške. Čia sutiksime kalbančią gegutę, kiek išsigandusį drąsuolį kiškį ir net vidury miškų, namelyje su meduoliniu stogu, gyvenančią raganą! Taip pat sužinosime, kad už gerus darbus laukia atlygis – kartais labai netikėtas ar net stebuklingas!

Tedo ir Vinco nuotykiai įtrauks jaunuosius skaitytojus ir kvies versti vis kitą puslapį!

„Du broliai“ – tai knygelių serija, skatinanti ne tik pažinti aplinkinį gyvenimą, pasinerti į pasakų ir gamtos pasaulį, nuklysti į praeitį ir ateitį, bet ir padėti vaikams mokytis skaityti ir suprasti tekstą. Knyga su pirmaisiais skaitymo pratimais skirta vaikams nuo 4–5 metų.

Rachel Bright, Jim Field „Driežiukas ir jo aidas“ (iš anglų k. vertė Paulius Norvila, vaikams nuo 3 m.)

Jaunų ir vyresnių skaitytojų pamėgti autoriai Rachel Bright ir Jimas Fieldas grįžta su dar viena spalvinga ir pamokančia istorija apie mūsų elgesį ir niekad nepaklystančius jo atgarsius. Driežiukas Aukselis dieną naktį stengiasi pranokti visus salos gyventojus ir pelnyti šlovę. Bet kelias į viršūnę gali būti labai sunkus ir vingiuotas... Aukseliui teks įveikti turbūt svarbiausią gyvenimo iššūkį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją