Valdovų rūmų muziejus visus lankytojus, turinčius Šeimos korteles, į muziejų kviečia nemokamai. Nusprendus plėsti paslaugas gausioms ar vaikus su negalia auginančioms šeimoms, Šeimos kortelę turintys tėvai su vaikais muziejuje nemokamai gali dalyvauti ir edukaciniuose užsiėmimuose. Be to, Valdovų rūmų muziejus – pirmasis programos partneris, priimantis latvių ir estų šeimas su šių šalių Šeimos kortelėmis.

„Valdovų rūmų muziejus prie Šeimos kortelės programos, kaip socialiai jautrus muziejus, prisijungė 2020 m., savo veiklą tęsiame jau trečius metus ir iš tikrųjų labai džiaugiamės. Lankytojų su Šeimos kortele skaičius per tuos trejus metus išaugo net šešis kartus“, – sako Valdovų rūmų muziejaus Edukacijos skyriaus vedėja Lirija Steponavičienė.

Pasak L. Steponavičienės, 2022 m. su Šeimos kortele muziejaus ekspozicijose ir edukaciniuose užsiėmimuose jau apsilankė 1245 kortelės turėtojai. Praėjusiais metais tokių būta 805, o pirmaisiais paslaugų teikimo metais (2020) – 284.

Nacionaliniu mastu ar tik konkrečiame regione veikiančios įmonės apdovanotos keturiose kategorijose: „Ledlaužis 2022“, „Maži ir galingi 2022“, „Metų pramogos 2022“ ir „Metų virtualieji 2022“. Nominantus ir laimėtojus išrinko komisija, sudaryta iš šeimos gerovės srityje dirbančių ekspertų ir NVO atstovų.
Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės teigimu, „Šeimos kortelės partnerių geranoriškumas ir bendrystė remiant Lietuvos šeimas yra veiksmingas įrankis, prisidedantis prie gausių ar vaikus su negalia auginančių šeimų gerovės kūrimo“.

Teisę į Šeimos kortelę turi daugiau kaip 40 tūkst. šeimų, kortele naudojasi daugiau kaip 29 tūkst. Lietuvos šeimų. Jos prekes ar paslaugas su šios kortelės privilegijomis gali įsigyti maždaug dviejuose tūkstančiuose vietų. Daugiau informacijos – Šeimos kortelės puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją