Jo scenoje pasirodys Linas Rimša ir Linas Paulauskis su projektu "Sutartinės.lt", elektroninės muzikos eksperimentatoriai Darius Čiuta ir Vaidas Jasinskas bei menininkė Eglė Rakauskaitė.

Skelbiama, jog britų muzikams atstovaus garsi smuikininkė Sophie Solomon su savo grupe bei šiais metais britų nacionalinio transliuotojo "BBC Radio 3" apdovanojimą "World Music Award Club Global" pelnęs didžėjus Shantel.

Vakaro, pavadinto "Iron Wolf", metu menininkai konceptualiosios muzikos eksperimentus jungs su vaizdo projekcijomis, o lietuviško folkloro interpretacijas - su elektronine muzika, džiazu bei repo stiliaus muzika. Tuo tarpu serbiškus ir čigoniškus ritmus menininkai komponuos su techno ir house stiliais.

Skelbiama, jog lietuvių kompozitoriaus L.Rimšos muzikinis projektas "Sutarinės.lt" bus išplėstas ir papildytas naujais sąskambiais, o lietuviškas sutartines dainuojančioms merginoms bandys talkinti britų repo muzikos kūrėjai.

D.Čiutos bei V.Jasinsko pasirodymui antrins specialiai šiam projektui sukurtas naujas E.Rakauskaitės filmas "Geležinio vilko beieškant".

"Jauniesiems Vakarų Europos šiuolaikinės muzikos kūrėjams didelės įtakos turi Rytų Europos muzikinės šaknys. Garsių ir talentingų lietuvių bei britų menininkų pasirodymas vienoje scenoje turėtų sukurti netikėčiausių sąskambių, prasmių ir tarpkultūrinio dialogo atmosferą. Lietuvos gyvojo folkloro tradicijos bei elektroninės muzikos derinys Geležinio vilko legendą atneš į 21-ąjį amžių", - pranešime spaudai teigia projekto "Iron Wolf" bendraautorius, britų kompozitorius ir didžėjus Maxas Reinhardtas.

Pranešta, jog Londono klubų vilkas didžėjus Shantel Londono publikai žinomas iš garsiųjų "Bucovinos naktų" serijos. Smuikininkė S.Solomon - viena iš įdomiausių šiuolaikinių Britanijos grupių pavadintos "Oi VaVoi" įkūrėjų, garsėjanti gyvo garso koncertais ir pirotechnikos triukais scenoje.

Projektą "Iron Wolf", kuris yra Šiuolaikinio meno instituto Londone, Kultūros ministerijos bei įvairių kultūrų sąskambiais eksperimentuojančio projekto "Radio Gagarin" koprodukcija, ketinama tęsti kelerius metus.

Planuojama, kad projekte dalyvaujantys lietuvių menininkai vėliau dirbs su Velso bei Škotijos muzikais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją