Šiuolaikinėmis ir novatoriškomis idėjomis garsėjanti M. S. Šimulynaitė šįkart gerbėjams rengia unikalų pasirodymą, kokio Baltijos šalyse dar nebuvo. Pirmąkart Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse žiūrovai turės progą išvysti baletų ir fontanų šou, prie kurio dirba didžiulė jungtinė Lietuvos ir Latvijos kūrėjų komanda. Jų užduotis sukurti kvapą gniaužiantį reginį ne tik scenoje, bet ir šalia jos stovėsiančiame 15 kubinių metrų baseine, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Baltijos baleto teatro (BBT) įkūrėja ir žinoma choreografė M. S. Šimulynaitė prisipažino mėgstanti eksperimentuoti, laužyti taisykles. „Man patinka griauti mitus. Todėl panirti į tokią avantiūrą ir nustebinti žiūrovą pirmą kartą pavyks taip, kaip net pati nesitikėjau”, – emocijomis dalijasi projekto sumanytoja ir režisierė.

 „Aqua Chorus“

Visas savo jėgas naujausiam savo projektui skirianti kūrėja prisipažįsta, kad itin intensyvus pasiruošimas premjerai kainuoja daug jėgų. Retas įsivaizduoja, ką kūrėjams tenka išgyventi nuo idėjos gimimo iki to momento, kai atiduodi kūrinį žiūrovų teismui. Visas jėgas baleto ir fontanų šou bei BBT studijos veiklai atidavusiai M. S. Šimulynaitei prireikė medikų pagalbos.

„Kas mane pažįsta, žino, kad esu maksimalistė, todėl negailėdama jėgų ir sveikatos viską iki smulkmenų siekiu padaryti tobulai. Tai menininkui ir dėkingas, ir sykiu nedėkingas būdo bruožas. Tad taip gavosi, kad paskutiniu metu dirbau be laisvadienių po 16 valandų per parą. Kūnas tokių sąlygų nepakėlė, tad teko kurį laiką pagulėti ligoninėje su lašelinėmis“, – savo išgyvenimus pasakoja režisierė.

 „Aqua Chorus“

Tiesa, dabar sunkiausios akimirkos jau praeityje. Medikų dėka sveikata atsistatė ir kūrėja su tarptautine komanda sėkmingai darbuojasi repeticijų salėje bei gludina paskutines pasirodymų detales.

„Džiaugiuosi, kad pavyko atsigauti ir su šaunia savo komanda sukurti nuostabų šou, kurį nekantraujame parodyti Lietuvai. Tai bus tikra dovana prieš artėjančias gražiausias metų šventes”, – sako M. S. Šimulynaitė, lapkričio 25 dieną „Compensa“ koncertų salėje ruošianti metų reginį.

„Aqua Chorus” pasirodymo metu scenoje kunkuliuos esminės gamtos stichijos: ugnis (apšvietimas), vanduo (fontanai), oras (šokis). Spektaklyje neoklasikinį baletą šoks profesionalūs BBT artistai: Kipras Chlebinskas, Agnė Steponkevičiūtė, Evelina Fokina, Audronė Stelione ir Danielius Voinovas. Taip pat gyvai gros kamerinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Lauryno Preikšos.

Baleto ir fontanų šou premjera „Aqua chorus“ vyks lapkričio 25 dieną, 19 val., koncertų salėje „Compensa“. Bilietus platina: Bilietai.lt

Akimirkos iš repeticijos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją