BBT baleto spektakliai visuomet išsiskiria moderniais scenografijos kūrimo sprendimais. Pasitelkiamos projekcijos, hologramos, šviesos efektai ir štai pirmą kartą – inžinierių suprogramuoti šokantys fontanai.

„Idėja sujungti baletą ir fontanus mums pasirodė įdomi tuo, kad taip tiesiog dar niekas nedarė. Mums, kaip moderniam teatrui, svarbu eksperimentuoti, ieškoti naujų kūrybos formų bei būdų, kaip išimti baletą iš tradicinių jo rėmų“, – pasakoja projekto „Aqua chorus“ autorė.

Pagrindinė spektaklio „Aqua chorus“ tema – gamtos ir žmogaus ryšys. Ją bus siekiama atskleisti per esmines gamtos stichijas: ugnį (apšvietimas), vandenį (fontanai) ir orą (šokis).

„Scenoje kunkuliuos pagrindinės gamtos stichijos. Jei vienos iš jų neliktų, žmogus negalėtų išgyventi, o civilizacija būtų pasmerkta. Todėl spektaklio tikslas yra priminti, kad kiekvienas iš mūsų esame svarbi gamtos dalis, prisidedanti prie jos kūrimo ar naikinimo“, – sako M. S. Šimulynaitė.

„Aqua chorus“ pasirodymo metu bus atliekamas neoklasikinis baletas, šoks profesionalūs BBT artistai: Kipras Chlebinskas, Agnė Steponkevičiūtė, Evelina Fokina, Audronė Stelione ir Danielius Voinovas. Gros kamerinis simfoninis orkestras vadovaujamas Lauryno Preikšos.

Baleto ir fontanų šou „Aqua chorus“ vyks lapkričio 25 dieną, 19 val., koncertų salėje „Compensa“. Bilietus platina: Bilietai.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją