Menų agentūros „Artscape“ vadovės Aistės Ulubey teigimu, J. Tertelio atėjimas sustiprins organizacijos kūrybinius pajėgumus ir prisidės prie meninių veiklų standarto kėlimo.

„Jonas ne tik yra apdovanotas režisierius, bet ir puikiai išmano kultūros nevyriausybinį lauką. Todėl savo kompetencijomis prisidės prie agentūros plėtros ir augimo, vizijos įgyvendinimo: per meną vykdyti stigmatizuojamų visuomenės grupių advokaciją, plėtoti aukštos kokybės kultūros integracijos projektus, didinti organizacijos socialinį poveikį pažeidžiamoms grupėms“, – sako A. Ulubey.

„Artscape“ veiklų spektras intriguoja ieškoti naujų sąsajų ir strategijų tarp profesionalių menininkų, socialinių temų ir šiandien kylančių iššūkių, apie kuriuos būtina kalbėti ar kitaip juos išreikšti, siekiant tvaraus visuomenės brendimo“, – įsitikinęs kino ir teatro režisierius ir naujasis menų agentūros „Artscape“ programų vadovas J. Tertelis. – Pats matau daug mano meninių veiklų ir naujų pareigų sąsajų, tad smalsu savo patirtį panaudoti kuriant strategiją, įgyvendinant projektus ir ieškant efektyvesnių organizacijos sprendimų.“

Viena naujausių agentūros „Artscape“ produkcijų – šį pavasarį pristatytas spektaklis-eksperimentas „Taksai“, vykstantis judančiuose automobiliuose Kaune su tikrais taksi vairuotojais ir teatralizuotomis jų istorijomis. Spektaklis pasakoja apie kintančią taksi verslo kultūrą, kurią veikia skaitmeninių technologijų valdomas pavėžėjimo paslaugų sektorius.

Taip pat su partneriais vasaros pabaigoje surengtas šokio performansas „Dance for Freedom“, kurį atliko vertikalaus šokio pradininkė Lietuvoje balerina Inga Briazkalova ant neofreskos „Do peremogi / Iki pergalės“ Ukrainos nepriklausomybės dienos proga.

Pasak J. Tertelio, itin įdomu nagrinėti, kaip profesionalusis menas ir skirtingos jo formos gali atskleisti jautrius visuomenei ar žmonių grupei klausimus visai iš kitos perspektyvos, jungti skirtingas visuomenės grupes, skatinti empatiją, smalsumą ir plėsti visuomenės narių pasaulėjautą.

Nors profesionalaus meno lauke J. Tertelis dirba daugiau nei 15 metų, per kuriuos kaip režisierius pastatė daugiau kaip 12 autorinių spektaklių, keturis kartus pelnė Auksinį scenos kryžių, dalyvavo gausybėje skirtingų tarpsritinio meno ir kūrybinių industrijų produkcijų, kultūros lauko iniciatyvų ir darbo grupių, meno tarybų ir ekspertinių veikų ir yra vienas Kultūros vadybininkų asociacijos steigėjų, buvęs valdybos pirmininkas – pastaruoju metu labiausiai yra vertinamas ir žinomas kaip bendruomenes ir žmonių grupes tiriančių dokumentinių spektaklių kūrėjas.

Menų agentūra „Artscape“ veiklą vykdo nuo 2012 m. Pagrindinis organizacijos tikslas – suteikti galimybę dalyvauti kultūroje pažeidžiamoms visuomenės grupėms ir per aukštos kokybės meno projektus inicijuoti socialinius pokyčius. Agentūros komanda kiekvieną dieną vykdo kultūrinę-edukacinę veiklą su pažeidžiamomis visuomenės grupėmis, o per metus rinkai pristato bent kelias aukštos vertės meno produkcijas. Agentūra tapo šių metų Europos Tarybos plėtros banko (The Council of Europe Development Bank, CEB) įsteigtų apdovanojimų už socialinę sanglaudą nugalėtoja, išrinkta iš 64 nominantų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją