Ateinančias dvi savaites įvairiose miesto vietose vyks jaunųjų džiazo muzikantų koncertai, improvizacijų vakarai, didžėjų pasirodymai. Festivalio startas – praėjusį penktadienį Panevėžio muzikiniame teatre vykęs Arvydo Gudo fotografijų parodos „21“ atidarymas.

Fotografas užfiksavo Panevėžio muzikinio teatro ir džiazo kolektyvo „Pan Big Band“ muzikantus, jų nuotraukos iki pat festivalio pabaigos puoš teatro erdves. Parodos atidarymo metu visuomenei buvo pristatyti pirmojo „Panevėžys Jazz 2022“ festivalio renginiai, prisiminta ir kitų Panevėžio džiazo festivalių istorija.

Prieš du dešimtmečius Panevėžys garsėjo kaip vokalinio džiazo sostinė, gilias tradicijas turi ir čia rengiamas tarptautinis vaikų ir jaunimo džiazo muzikos festivalis-konkursas „Jazz fontanas“.

Prisimindamas Gendriaus Jakubėno bei šviesaus atminimo maestro Rimanto Bagdono organizuotus festivalius, Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas viliasi, kad „Panevėžys Jazz 2022“ nupūs dulkes nuo panevėžietiškos džiazo tradicijos. Matydamas aukštai iškeltą atlikėjų profesionalumo kartelę ir tai, kad prie festivalio organizavimo prisideda ne tik kultūros, bet ir verslo atstovai, meras teigia neabejojantis renginio sėkme.

„Jokiu būdu negalime sakyti, kad Panevėžyje džiazas prigesęs. Anaiptol – jis mėgstamas ir šiandien. Todėl festivalyje „Panevėžys Jazz 2022“ pasirodys profesionalūs, ryškūs, stiprūs Lietuvos ir užsienio džiazo atlikėjai bei kolektyvai“, – sako Panevėžio muzikinio teatro vadovė Kotryna Nekrošiūtė.

Festivalis kulminaciją pasieks lapkričio 18–20 dienomis. Penktadienį Panevėžio muzikinio teatro scenoje pasirodys svečiai iš pajūrio ir šių metų Europos kultūros sostinės.

Klaipėdos diksilendas „Memeland“ koncertinę programą pristatys su geriausia Klaipėdos soliste tituluojama charizmatiškąja Kristina Jatautaite, Kauno bigbendas gros su vienu tituluočiausių Lietuvos džiazo muzikantų Petru Vyšniausku.

Šeštadienį vienoje scenoje susitiks net trys kolektyvai: jaunas ir entuziastingas Panevėžio džiazo orkestras „Pan Big Band“ su kraštiete soliste Rūta Švipaite, kurią publika puikiai pažįsta kaip profesionalaus džiazo trio „The Ditties“ narę, tarptautinių festivalių dalyviai Mindaugo Stumbro kvintetas ir svečiai iš Latvijos „Mirage Jazz Orchestra“ kartu su Latvijoje gerai žinomu populiariosios muzikos atlikėju Andriu Ērgliu.

Lapkričio 20 d. Panevėžio miesto dailės galerijoje festivalį uždarys trio Neda / Labutis / Banys.

Šiais metais penktąjį gimtadienį atšventusioje grupėje – vokalistė ir fleitininkė Neda Malūnavičiūtė, ilgametis jos scenos partneris saksofonininkas ir klarnetininkas Vytautas Labutis bei jaunas ir kūrybingas pianistas Richardas Banys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją