Lietuvos nacionalinis dramos teatro (LNDT) spektaklis "Susitikimas", kuriame vaidina abu šie aktoriai bei jų kolega Vytautas Tomkus, pakviestas į Tarptautinį teatro festivalį "Susitikimai Rusijoje", kuris vyksta balandžio 5-12 dienomis Sankt Peterburge, pranešė LNDT.

Vokiečių dramaturgo Paulo Barzo "Susitikimas" yra festivalio "Susitikimai Rusijoje" garbės svečias ir bus suvaidintas balandžio 13 dieną. Spektaklis, kurį režisavo D.Banionio sūnus Raimundas Banionis, - tai išgalvota istorija apie dviejų kompozitorių George'o Friderico Hendelio (Džordžo Frideriko Hendelio) ir Johanno Sebastiano Bacho susitikimą 1747 metais J.S.Bacho priėmimo į Muzikos mokslų draugiją proga.

Iš tiesų pirmuoju ir vieninteliu šios draugijos garbės nariu 1745 metais buvo F.Hendelis. Tačiau visi kiti faktai, nors laisvai traktuojami, yra autentiški, įskaitant ir akivaizdų F.Hendelio nepalankumą bei nenorą asmeniškai susitikti su J.S.Bachu, ir pakartotinius pastarojo mėginimus užmegzti ryšius su tuomet kur kas žymesniu kolega, kai šis lankydavosi Vokietijoje.

Festivalyje dalyvauja devyni rusų dramos teatrai iš Ukrainos, Azerbaidžano, Armėnijos, Gruzijos, Uzbekistano, Baltarusijos. Lietuvos rusų dramos teatras parodys aktoriaus ir režisieriaus Artiomo Inozemcevo pradėtą ir režisierės Dalios Tamulevičiūtės baigtą statyti Aleksandro Ostrovskio dramą "Be kaltės kalti".

Tai jau ketvirtasis festivalis, kuriame kartu dalyvauja NVS ir Baltijos šalys. Festivalį rengia teatras "Baltijskij dom", Rusijos teatro veikėjų sąjungos Sankt Peterburgo skyrius bei Tarptautinis Baltijos festivalių centras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją