Meno pasaulis – tirštas ir gyvas. Jo procesai gali aprėpti visas mūsų gyvenimo sferas: meilės skausmus ir džiaugsmus, krizes bei šventes, kasdienybę ir tikėjimą. Kaip iššifruoti ir įsitraukti į šį pasaulį naujosiose „Indivizijose“ pasakoja menotyrininkai Inesa Pavlovskaitė-Brašiškė, prof. Giedrė Mickūnaitė, Virginijus Kinčinaitis, Justė Jonutytė, Janina Sabaliauskaitė, Edvinas Grinkevičius, Virginija Januškevičiūtė, dr. Rasa Antanavičiūtė.

„Indivizijų“ turinio redaktorė ir vedėja Monika Kalinauskaitė šiame sezone siekė pabrėžti, kuo menas yra svarbus ir kodėl verta klausytis jo kūrėjų. Laidoje pašnekovai dalinasi asmeninėmis ir profesinėmis patirtimis, rimtomis ir komiškomis istorijomis apie meno rinką, senovinius artefaktus, LGBTQ+ bendruomenių gyvenimus, kolekcijų paslaptis ir daugybę kitų reiškinių. Jų pasakojimus papildo intarpai, kuriuose žiūrovai supažindinami su platesniu šiuolaikinio meno kontekstu ir įvairių Lietuvos kūrėjų darbais. „Indivizijų“ režisierius Modestas Endriuška siekė laidoje tarsi pravesti žiūrovus po galerijų užkulisius, kuriuose atsiskleidžia laidos svečių žinios ir patirtis.

Naujosios „Indivizijos“ tęsia originaliosios TV galerijos edukacinę misiją, žiūrovams pristatydamos aktualius ir intriguojančius šiuolaikinio meno darbus ir suteikdamos įrankius juos suvokti. Laidos kūrėjai tikisi, kad žiūrovams ši kelionė bus tiek pat įdomi, kiek ji buvo jiems patiems.

Laidos kūrėjų komanda: menotyrininkė Monika Kalinauskaitė, režisierius Modestas Endriuška, operatoriai Vaidas Užkuraitis ir Deividas Nutautas, prodiuserė Daiva Bilinskienė.

„Indivizijos“ – nuo lapkričio 3 d. ketvirtadieniais LRT Mediatekoje.

Projektą dalinai finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, Vilniaus miesto savivaldybė.

Laidą inicijuoja Studija TViP.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją