„Mr Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ pretenduoja į dokumentinių filmų kategoriją, o „Limuzinas“ – dokumentinių trumpametražių filmų.

Abu filmai pretenduoja būti nominuoti „Oskarui“ kadangi yra laimėję A klasės festivalių konkursinėse programose: „Limuzinas“ 2021-aisiais Tarptautiniame Varšuvos filmų festivalyje buvo apdovanotas geriausio trumpametražio dokumentinio filmo prizu, o „Mr Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ tais pat metais laimėjo pagrindinį prizą tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje Amsterdame (IDFA).

Sergejaus Loznicos filmas šiais metais pretenduoja būti nominuotas ir prestižiniuose Europos kino apdovanojimuose.
Sergejaus Loznicos filmas „Mr Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“

2021-aisiais debiutavęs ukrainiečių kilmės režisieriaus ir istorijos metraštininko Sergejaus Loznicos kūrinys kalba apie begalinį laisvės troškimą. „Šis filmas svarbus kaip priminimas, kad drąsa yra svarbiausias ginklas net mažos tautos rankose, pajėgus sugriauti blogio imperiją“, – sako režisierius S. Loznica.

Saulės Bliuvaitės trumpametražis „Limuzinas“ žvelgia į skirtingų kartų žmones, išsimuomojusių limuziną vienai valandai. Per tokį trumpą laiką besistengdami išpildyti susikurtą vakarėlio viziją, keleiviai išgyvena pykčio, laimės ir liūdesio akimirkas.

2021-aisiais metais tarptautinio vaidybinio filmo kategorijoje pretendentu į nominantus „Oskarui“ tapo Jurgio Matulevičiaus filmas „Izaokas“, o tarptautinėje dokumentinio filmo kategorijoje – Giedrės Žickytės filmas „Šuolis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją