Lietuvos Respublikos ambasadorius Aurelijus Zykas pasveikino susirinkusius į koncertą – premjerę Ingridą Šimonytę, Japonijos politikus, verslo, akademinio ir kultūros pasaulio atstovus, užsienio valstybių diplomatinį korpusą, šiuo metu Japonijoje besilankančių Lietuvos delegacijų narius ir lietuvių bendruomenę.

Koncertas pradėtas kvartetui brangiausio kūrinio – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio Styginių kvarteto c-moll pirmąja dalimi. Pasak pirmojo smuiko Jono Tankevičiaus, Čiurlionio kūrybos sklaida pasaulyje yra svarbi jo vardu pavadinto kolektyvo misija.

Toliau koncerte skambėjo nuotaikingas Džioe Hisaišio Styginių kvartetas g-moll ir Giedriaus Kuprevičiaus Čiurlionio kvartetui dedikuotas ir muzikantų mėgstamas kūrinys – Keturios lietuvių liaudies dainos styginių kvartetui.

Tarp lietuvių ir japonų kompozitorių įsipynė Phillipo Glasso Styginių kvartetas Nr. 3 „Mishima“, parašytas kaip muzika biografiniam filmui apie žymų XX a. japonų rašytoją Jukio Mišimą.

Takašio Jošimacu kūrinys „Atom Hearts Club Quartet“ roko muzikos ritmais sukūrė nuotaikingą atmosferą.

Koncertą simboliškai užbaigė romantiška Juozo Naujalio miniatiūra „Svajonė“.

Iškilių Lietuvos muzikantų – Jono Tankevičiaus, Dariaus Dikšaičio, Gedimino Dačinsko ir Elenos Daunytės – šiai iškilmingai progai parengtas ir įkvepiančiai atliktas koncertas sulaukė didelio publikos įvertimo, taip pat gražiai įprasmino Lietuvos ir Japonijos draugystės 100-mečio šventę.

Koncertą organizavo Lietuvos ambasada ir kultūros atašė Japonijoje bendradarbiaudami su Nacionaline filharmonija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją