Aplinkosaugos aktyvistų iš „Letzte Generation“ padaryta žala Drezdeno dailės senųjų meistrų galerijai siekia iki 12 tūkst. eurų. Trečiadienį apie tai pranešė kelios Vokietijos žiniasklaidos priemonės, įskaitant naujienų agentūrą dpa.

Prieš du mėnesius, rugpjūčio 23 d., protestuodami aktyvistai priklijavo rankas prie Rafaelio „Siksto Madonos“ – garsiausio ir ikoniškiausio Drezdeno dailės galerijos paveikslo rėmo. Jie sugadino auksinį rėmą, kurio vertė siekia 250 tūkst. eurų. Pats paveikslas, uždengtas stiklu, per akciją nenukentėjo.

Ekologijos aktyvistams iškeltos dvi bylos.

Rėmo restauravimas kainavo apie 5 tūkst. eurų. „Be to, laikinai uždarius Senųjų meistrų galeriją, praradome apie 7 tūkst. eurų pajamų“, – sakė Drezdeno valstybinių meno rinkinių (SKD) atstovė spaudai Anja Priewe.

Ji informavo, kad aktyvistams iškeltos dvi bylos: viena – dėl baudžiamojo nusikaltimo, kita – dėl administracinio nusižengimo. Tyrimas dar užtruks, pranešė Drezdeno prokuratūros atstovas.

Tikėtina, kad žalos suma bus išieškota iš kaltininkų, kuriems gresia laisvės atėmimo bausmė arba didelės baudos. Aplinkosaugos aktyvistai Drezdene paskelbti persona non grata ir jiems uždrausta įeiti į 15 nacionalinių meno rinkinių muziejų.

Drezdeno parodų salėse ir muziejuose sugriežtinta kontrolė: lankytojams draudžiama į vidų įsinešti krepšius, paltus ir striukes. Be to, buvo pasamdyti papildomi darbuotojai, kurie saugo erdvę, kurioje eksponuojama „Siksto Madona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją