Delegacija susitiko su Japonijos fondo (Japan Foundation), Tokijo menų tarybos (Arts Council Tokyo), EU-Japan Fest, Tošibos tarptautinio fondo (Toshiba International Foundation) vadovu ir Japonijos–Lietuvos draugystės asociacijos vadovais, lankėsi Jokohamos kultūros įstaigose ir šiuolaikinio meno erdvėse, Jokohamos scenos menų mugės būstinėje, rengia keliolika veidrodinių susitikimų su svarbiomis scenos menų, vizualiųjų menų, leidybos sričių įstaigomis, festivalių organizatoriais.

Spalio 26 d. Lietuvos ambasadoje Tokijuje įvyko 4-oji Lietuvos ir Japonijos kūrybiškumo konferencija, kurioje dalyvavo Japonijos kūrybinių organizacijų, kultūros fondų ir aukštųjų meno mokyklų atstovai, menininkai, vertėjai. Pagrindinė konferencijos tema – dvišalio šiuolaikinės kultūros profesionalų bendradarbiavimo refleksijos ir naujos perspektyvos pristatyti Lietuvos kultūros ir meno pasiekimus Japonijoje dabartinių globalių iššūkių kontekste.

Pasitelkęs vizualias prezentacijas Sergej Grigorjev susirinkusiems pristatė „Creative Lithuania“ projektus lydinį personažą „Barabi-chan“, Lietuvos leidėjų asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė pasakojo apie naujausias iliustruotas vaikų knygas, išverstas į japonų kalbą, Daiva Jeremičienė kalbėjo apie „Kaunas 2022“ programos indėlį į miesto ir jo bendruomenių atgimimą, o Romualdas Požerskis demonstravo 1974–1984 m. sukurtas fotografijas, kuriose užfiksuotas Kauno gatvių gyvenimas, ir pasakojo apie miestą, kurio nebeliko.

Renginyje japonų dainininkė, vertėja Ekotumi pasakojo apie „Creative Lithuania“ iniciatyva skaitmeniniu būdu išleistą Agnės Žagrakalytės detektyvinę iliustruotą istoriją vaikams ir jaunimui apie japonų konsulą Čijunę Sugiharą „Kilnieji sukčiai“ ir paskaitė kūrinio ištraukų.

„Creative Lithuania“ – vienintelė nepriklausoma tęstinė iniciatyva, nuo 2017 m. Japonijoje pristatanti Lietuvos kūrybiškumą, kultūros ir kūrybinių industrijų tinklaveikos galimybes, vykdoma VšĮ „Kutūrinės ir organizacinės idėjos“.

Lietuvos delegacijos vizitą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, EU-Japan Fest, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“, Sony Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją