„Dėl „Septynių mėnulių“ tikiuosi... kad nelabai tolimoje ateityje... ji bus skaitoma Šri Lankoje, supratusioje, kad korupcijos, rasizmo kurstymo ir draugų protegavimo idėjos neveikė ir niekada neveiks“, – sakė jis.

„Tikiuosi, kad po 10 metų ji bus spausdinama, bet jei taip, tikiuosi, kad... „Septyni mėnuliai“ bus knygyno fantastikos skyriuje... šalia drakonų, vienaragių [ir] nebus laikomi realizmu ar politine satyra“, – pridūrė rašytojas.

47 metų Sh. Karunatilaka yra antras rašytojas iš Šri Lankos, gavęs šią premiją; 1992-aisiais ja už „Anglą ligonį“ (The English Patient) buvo pagerbtas Michaelas Ondaatje.

Nuo 1969 metų teikiamos premijos „Booker“ laureatas gauna 50 tūkst. svarų (57,5 tūkst. eurų) premiją ir daug tarptautinio dėmesio.

Vertinimo komisijos pirmininkas Neilas MacGregoras Sh. Karunatilakos knygą pavadino „pomirtinio gyvenimo „nuaru“, ištrinančiu ribas ne tik tarp skirtingų žanrų, bet ir tarp gyvenimo bei mirties, kūno bei dvasios, rytų bei vakarų“.

Knygos veiksmas vyksta pilietinio karo apimtame Kolombe 9-ojo dešimtmečio pabaigoje.

Knygos veikėjas, karo fotografas ir lošėjas Malis Almeida, yra nužudomas ir po mirties ima aiškintis, kas tai padarė, atskleisdamas konflikto brutalumą. Savo tyrimui jis turi septynis mėnesius.

„Booker“ premijos vertinimo komisija pavadino knygą „detektyviniu romanu ir lenktynėmis su laiku, pilnomis vaiduoklių, apgaulių ir nuoširdaus žmogiškumo“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją