Pirmoji apie dirigento mirtį spalio 13 d. socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė žurnalistė Olena Vanina.

„Šiandien tapo žinoma, kad okupantai nušovė Chersono filharmonijos dirigentą. Jis atsisakė su jais dirbti, o jie pasakė: „Mes vėl pas jus ateisime“. Jie atėjo į jo namus ir čia pat jį nušovė“, – pasakojo žurnalistė. – Sunku sužinoti daugiau detalių, nes visi Chersone yra išsigandę, tačiau informacija yra šimtaprocentinė. Nežinau, norėčiau, kad apie tai sužinotų visa Ukraina. Jis buvo labai talentingas dirigentas ir ypač aranžuotojas“.

Nuo 2000 m. J. Kerpatenka dirbo Chersono regioninėje filharmonijoje, o 2004 m. tapo Mykolos Kulišo vardo Chersono muzikos ir dramos teatro vyriausiuoju dirigentu. Jis taip pat buvo Gilijos kamerinio orkestro vyriausiasis dirigentas, praneša „Interfax-Ukraina“.

Jis atvirai demonstravo savo pilietinę poziciją ir atsisakė palikti okupuotą Chersoną.

Kaip rašoma interneto svetainėje „Kherson.online“, spalio 1 d., Tarptautinę muzikos dieną, Chersone buvo suplanuotas šventinis koncertas, kuriame dalyvavo kamerinis orkestras „Gilea“. Tačiau orkestro dirigentas A. Kerpatenka kategoriškai atsisakė bendradarbiauti ir jame dalyvauti.

Karo pradžioje Chersoną užėmė Rusijos kariuomenė ir jau daugiau kaip septynis mėnesius yra okupuotas. Liepos pradžioje pranešta, kad Rusijos kariškiai šiame regione pagrobė 457 žmones. Tarp jų buvo pareigūnų, merų ir net kunigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)