Kultūros ministras S. Kairys dalyvaus konferencijos MONDIACULT 2022 sesijoje „Paveldas ir kultūros įvairovė krizių kontekste“, kuriame, be kitų temų, pasisakys ir apie būtinybę padėti apsaugoti kultūros paveldą ir kultūros vertybes Rusijos užpultoje Ukrainoje.

Šios konferencijos tikslas – nubrėžti kultūros politikos gaires, apimančias šalių prioritetus ir propaguojančias kultūros vaidmenį siekiant darnaus vystymosi tikslų, ateičiai. Taip pat konferencija siekiama įtvirtinti kultūrą kaip pasaulinę viešąją vertybę politinėje darbotvarkėje ir pripažinti pačią kultūrą savaime kaip vieną iš darnaus vystymosi tikslų, taip pat stiprinti pasaulinį politinį dialogą ir gerinti duomenų surinkimą kultūros srityje.

Pirmą kartą pasaulinė konferencija MONDIACULT buvo surengta 1982 m. Pirmojoje konferencijoje priimtų sprendimų ir tolesnių pastangų rezultatas buvo 2003 m. priimta UNESCO Nematerialaus kultūros paveldo apsaugos konvencija, kurią Lietuva ratifikavo viena pirmųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją