1. Mattas Duskas yra vienintelis džiazo atlikėjas vyras, kurio daina tapo hitu Nr. 1 Japonijoje.

2. Mattas Duskas yra įrašęs 278 dainas ir išleidęs 15 albumų.

3. Dažniausiai Mattas Duskas dainas įrašinėja „Capitol“ įrašų studijoje Los Andžele, kur naudojamas tas pats mikrofonas, su kuriuo hitus savo laiku įrašinėjo garsusis Frankas Sinatra.

4. Mattas Duskas augo klausydamasis klasikinės ir elektroninės house stiliaus muzikos, o džiazą atrado ir įsimylėjo kur kas vėliau.

5. Įrašų studijose ir koncertuose yra bendradarbiavęs su visomis ryškiausiomis šių dienų muzikos žvaigždėmis - Michaelu Buble, Paulu Anka, Harry Connicku Jr., Tony Bennetu ir daugeliu kitų.

6. Mattas Duskas ketverius metus gyveno Las Vegase, kur rengė koncertus beveik daugelyje pagrindinių koncertinių salių.

7. Mattas Duskas buvo vienas pagrindinių dalyvių pirmajame visame pasaulyje transliuotame Marko Burnetto prodiuosuotame realybės šou „Survivor“.

8. Mattas Duskas profesionaliai dainuoja ir koncertus visame pasaulyje rengia nuo 10-ies metų amžiaus.

9. Mattas Duskas universitete studijavo makroekonomikos mokslus, tačiau vėliau pasirinko muziką.

10. Mattas Duskas yra didelis kolekcionierius - dega aistra 7-ojo ir 8-ojo dešimtmečių sportiniams automobiliams.

11. Mattas Duskas yra prisiekęs slidinėjimo, buriavimo ir... viskio mėgėjas.

Dainininkas Mattas Duskas, kurio pasirodymas mūsų šalyje yra įtrauktas į pasaulines gastroles, spalio 22-ąją dieną koncerte Vilniuje atliks geriausias legendinio Franko Sinatros dainas. Jas kanadietis įrašė naujausiuose savo albumuose „Sinatra With Matt Dusk Vol.1“ ir „Sinatra With Matt Dusk Vol. 2“.

44-erių metų dainininkas ir dainų autorius Mattas Duskas jau daugelį metų žavi muzikos klausytojus visame pasaulyje. Prie jo sėkmės prisidėjo daugybė populiariais radijo hitais tapusių dainų, kritikų pripažintų albumų ir ištikimų gerbėjų, kurių gretos kasmet vis didėja.

Dainuoti Mattas Duskas pradėjo 9-ojo dešimtmečio viduryje, kada tapo šv. Mykolo chorų mokyklos Toronte auklėtiniu. Vėliau dainininkas studijavo Jorko universitete, kur mokėsi pas džiazo muzikos legendą – Kanados džiazo pianistą virtuozą ir kompozitorių Oscarą Petersoną.

Per savo karjerą Mattas Duskas išleido daugiau nei 10 studijinių albumų, kurie buvo parduoti auksiniais ir platininiais tiražais. Dainininkas ir dainų autorius yra penkiskart pristatytas svarbiausiems Kanados muzikos apdovanojimams „Juno“, dažnai vadinamais kanadietiškais Britų muzikos apdovanojimų ar JAV teikiamų „Grammy“ apdovanojimų atitikmeniu.

„Tokie dainininkai, kaip Mattas Duskas iš Toronto, puikiai mokėsi iš Didžiųjų atlikėjų ir retro klasiką pritaikė šiuolaikinei auditorijai“, – apie atlikėją rašo dienraštis „LA Times“.

„Puikiai nardantis grandiozinėse aranžuotėse, Mattas Duskas ypač autentiškai įvaldė Franko Sinatros stilių, dvelkiantį Los Andželo nuodėmėmis – jis atsuko laikrodį maždaug keturis dešimtmečius atgal“, – pritaria džiazo biblija vadinamas leidinys „JazzTimes“.

„Mattas Duskas įspūdingai sugrąžina Las Vegasą į šlovės laikus, nes standartų dainininkas skamba nepaprastai panašiai į Franką Sinatrą“, – priduria muzikos žurnalas „Billboard“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją