„Anomalija OM“ – tai savotiškas maldos kelias: kuriame žiūrovas sutiks požemių pavidalus, trigalvius šunis, saugančius vartus, milžinus auginančius gėles, žmones iš meilės neriančius į Sikstą, žalmarges besiganančias dykumoj, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Psichologinio žaidimo elementais paremtas spektaklis prasidės tik tada, kai žiūrovas išdrįs įžengti į tuštumą ir rasti sau vietą joje. Spektaklis pasibaigs, kai žiūrovas ištars m nosinę anomalinių apeigų tekstu.

„Mūsų žaidimas labiau psichologinis, intelektualinis, kuris vyksta žmogaus galvoje, nes spektaklyje yra tam tikrų kodų ir žaidybinių dekonstrukcijų. Nesinori sukurti lūkesčio ar baimės, kad čia bus kažkas itin interaktyvaus“, – atvirauja režisierė E. Kazickaitė.

„Mes su žmonėmis norėjome kalbėtis apie jų baimes, o viena iš tokių populiariausių baimių – mirties baimė, kuri masiškai suaktyvejo šito naujo pasaulio kontekste. Verdant pirmiems karo mėnesiams, mes su Greta (bendraautorė Greta Gudelytė) nemažai galvojom apie tai, kas vyksta, todėl emocinis karo fonas padarė didelę įtaką kūrybiam procesui ir jo rezultatui. Nesinorejo žmonių gąsdinti, juolab kad ir taip daug žmonių susidėjus karo baimėms ir pademijos naujiems įpročiams, kraustosi iš proto užsidarę savy. Norėjosi kažko, kas žmoguje inspiruotų tuos pačius dalykus - savianalizę apie savo vidinius žvėris, skatintų kalbėti apie mirties baimę ar jos suvokimą su kitais, bet tuo pačiu, kad tai nekeltų jam įtampos“.

Apeirono teatras – tai profesionalus teatras, įkurtas režisierių Eglės Kazickaitės ir Gretos Gudelytės. Sunkiai suvokiama apeirono sąvoka daugeliui gali tapti raktu į Apeirono teatro spektaklių pasaulį, talpinantį savyje postdraminio, siurrealistinio, absurdo, socialinio grotesko ir kitų teatrinių stilių elementus, atveriantį platų interpretacijos lauką. Apeirono teatre vengiama vienprasmiškumo, laiko ir veiksmo nuoseklumo, daug kontekstų, sąsajų su filosofinėmis koncepcijomis, poezija, bet visada suteikiamas prioritetas minčiai. Labai svarbus vaidmuo tenka ir žiūrovams.

Patirtį spektaklio „Anomalija-OM“ premjerą galite rugsėjo 24, 25 dienomis Kauno kameriniame teatre. Renginys nemokamas, tačiau vietų skaičius ribotas.

Registracija čia

Kiti pasirodymai numatomi spalio 2, 4, 24, 26 dienomis taip pat Kauno kameriniame teatre.

Režisierės: Eglė Kazickaitė, Greta Gudelytė.

Aktoriai: Vilma Raubaitė, Greta Gudelytė, Irma Stončiūtė.

Kostiumų dailininkės: Erika Jankauskaitė, Polina Nimrea.

Kompozitorius: Grid707

„Anomalija-OM“ yra Europos kultūros sostinėKaunas 2022“ programos dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją