Sirenų festivalis kasmet renkasi temą, aplink kurią sukasi visa programa. Šiemet ši tema – kūnas. Tai kūnai, kuriais kovojame, už kuriuos kovojame, kūnai, kurie groja, šoka, vaidina, gimsta ir miršta. Kartu su „Solo Ansambliu“ „Sirenos“ kviečia išjudinti savo kūnus.

„Solo Ansamblio“ nariai yra keturi patyrę aktoriai, kurie sąmoningai nusprendė atsisakyti perdėto artistiškumo scenoje. Sutelkę visą dėmesį į gyvą atlikimą, sceninę patirtį jie išnaudoja gyvo potyrio sintezei. Priekabūs garso kokybei, detaliai planuojantys kiekvieną šviesos ir dekoracijų akcentą, „Solo Ansamblis“ pasirodymų metu panardina savo klausytoją į padūmavusią šokio miglą, kurioje kiekvienas jaučiasi laisvas būti (su) savimi.

Tamsūs, bet šilti, emocingos elektronikos sukonstruoti muzikiniai takeliai netikėtai laviruoja tarp jausmingumo ir logikos, taip pasiekdami keistą hipnozės būseną. Tam antrina ir išskirtinai lietuvių kalba kuriami tekstai, naudojamos poetų eilės. „Solo Ansamblis“ nekuria muzikinio stiliaus, jis konstruojasi aplink grupę, sekančią individualiu kiekvienos dainos keliu. Jie užsibrėžę kurti tai, kas tikra patiems. Galbūt todėl „Solo Ansamblis“ pastaruosius metus susilaukia tokio didžiulio žiūrovų dėmesio. Po šių aktorių, muzikų ir labai gerų performerių koncerto naktiniams šokiams pakvies ir dviejų merginų duetas „Local girls“, o nakčiai įsibėgėjus prie jų prisijungs ir MellowED+sharuko muzikinė selekcija.

Rugsėjo 23 d. gallery 1986 šokių aikštelė ženklins festivalio „Sirenos“ atidarymą, čia prasidės ir šiųmetės festivalio istorijos.

Durys: 22:00
Koncerto pradžia: 23:00

Bilietus į atidarymo koncertą „Sirenos x Solo Ansamblis“ galima įsigyti Bilietai.lt

Vilniaus tarptautinis teatro festivalis „Sirenos” įvyks rugsėjo 21 – spalio 9 dienomis.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Festivalį remia Vilniaus miesto savivaldybė. Organizatoriai: VšĮ „Teatro informacijos centras“ ir VšĮ „Vilniaus festivaliai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją