Pasak Viktoro, jau šį ketvirtadienį prasidėsiančiame „Loftas Fest“ lankytojų laukia itin daug kokybiškos muzikos ir gyvų grupių bei atlikėjų pasirodymų (Alina Orlova, grupės Ba, „Requiem“, „Keista Bjauri žuvis“, „Solo Ansamblis“ ir daugelis kitų), meno („Lunaria“, „Glow Factory“ ir kt.) , kūrybingų, suvokimą plečiančių performansų (šokio teatras „Aura“, Monika Dirsytė, Gintarė Martinionytė ir kt.), rašoma pranešime žiniasklaidai.

Tačiau V. Diawara atviras – ne vardų ir pasirodymų kiekis Vilniuje nugriaudėsiančiame festivalyje yra svarbiausias. „Išties tiek daug skirtingų pasirodymų, disciplinų, performansų turime pirmąjį kartą. Tiesa, pati džiugiausia festivalio „Loftas Fest“ dalis mums, organizatoriams, o, neabejoju, ir svečiams, yra ne jo dydis, bet auganti bendruomenė. Kasmet čia matau vis labiau atsiveriančius, pažangius, kūrybingus, draugiškus vilniečius bei miesto svečius, kurie kelias dienas trunkančios šventės metu vienas su kitu vis atviriau ir noriau dalijasi idėjomis, įspūdžiais, gera nuotaika. Tai beprotiškai įkvepia stengtis dar labiau.“

Šį ketvirtadienį, rugsėjo 8-ąją dieną, prasidėsianti meno ir muzikos sintezė – atvira visiems. „Loftas Fest“ pramogų sau ras ir šeimos su vaikais, ir keturkojai, ir šokių muzikos mylėtojai. „Kadangi renginyje veiks net septynios scenos, kuriose pasirodys virš 95 atlikėjų, tuo pačiu vyks net 15 meninių pasirodymų bei instaliacijų, čia kiekvienas atras tai, kas praturtina, priverčia pajudėti ir išplečia akiratį ar muzikinį skonį. Viena svarbi detalė – prieš atvykstant, privalu užsiregistruoti Tiketoje ir gauti sistemos sugeneruotą nemokamą bilietą“, – pasakoja didžiausio nemokamo kultūrinio ir muzikinio festivalio Baltijos šalyse organizatorius V. Diawara.

Bendruomeniškumo jausmo įkvėpta ir Vilnius 700 paminėjimui skirta pagrindinė „Loftas Fest“ scena. Joje šeštadienį popiet įsisiubuos „Bloc Party“ (Gatvės vakarėlis), kurio metu pasirodys garsiausi šalies hiphopo vardai – „G&G Sindikatas“, Mc Mesijus, DJ Mamania bei sparčiai populiarėjantis užsienio atlikėjai – reperiai iš Ukrainos „FO SHO“ bei pasaulį pamažu užkariaujanti R&B pažiba iš Latvijos Eliza Legzdina, vyks BeatBoxo ir MC freestyle varžybos.

„Tokie vakarėliai – labai populiarūs Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje. Jie dažniausiai rengiami judriose gatvėse, jas tuo metu uždarant, su tikslu bent jau trumpam išvaduoti viešąją erdvę iš automobilių ir vartotojiškumo, vietoj to gatvę paverčiant vieta, kurioje kaimynai susitinka, šoka, klausosi muzikos, stebi, dalyvauja ir rengia įvairiausius pasirodymus. Ši idėja sužavėjo ir mus. Greičiausiai dėl paties „Lofto“ atsiradimo istorijos. Teritorija, kurioje vyks „Loftas Fest“ anksčiau buvo įsikūrusi viena didžiausių sostinės gamyklų. Pirmą kartą jį organizuojant šios Naujamiesčio erdvės buvo dar labai laukinės ir atšiaurios, na, o per dešimt festivalio metų jau galime įvertinti nueitą kelią. Čia įsikūrė nemažai menininkų, verslų, atsikraustė daug jaunų, ambicingų, kuriančių žmonių. Buvusią industrinę erdvę pavyko perkurti ir atgaivinti. Tai, kartu su Vilnius 700 jubiliejumi ir norime šį savaitgalį atšvęsti. Būtent taip matome ir Vilniaus ateitį, būtent dėl žmonių vienybės ir bendradarbiavimo sostinė šiai dienai yra tokia, kokia yra“, – apie tai, kokia idėja įkvėpė „Vilnius 700” sceną pasakojo V. Diawara.

„Loftas Fest“ smarkiai išplėtė ir kultūrinį turinį. „Kasmet ieškome naujų meninių sprendimų. Šiemet festivalio metu bus galima prisiliesti prie įvairiausių meno disciplinų. Tarp įspūdingiausių pasirodymų būtina paminėti AUROS šokio teatro rengiamą spektaklį „Deleted doors“, kuris sužavėjo ne tik Lietuvos, bet ir Italijos žiūrovus, Gintarės Martinionytės premjerinį performansą „Aeterna“, stereotipus apie šokius ant stulpo (Pole Dance) laužantį Valerijos Gneuševos pasirodymą „Party Animal bei Monikos Dirsytės specialiai šiam festivaliui prikeltą performansą apie tikrumo ir realybės paieškas „True not True““, – dalijosi „LoftasFest“ meno vadovas Deividas Valenta.

„Loftas Fest“ prasideda jau šį ketvirtadienį, rugsėjo 8 dieną, Vilniaus Naujamiestyje, menų fabriko „Loftas“ erdvėse. Daugiau informacijos ir pilna programa – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją