Festivalio organizatoriai renginio metu nekvieičia įprastam pasivažinėjimui miesto transportu. Miesto gyventojams ir svečiams bus pristatyta Ritos Mačiliūnaitės bei Aivaro Dočkaus garsinė instaliacija, skirta patirti „Pirmąsias minutes Vilniuje“.

Garsinė instaliacija palies įvairias temas, skatins diskutuoti įvairiomis aktualiomis temomis:
„Ši garsinė instaliacija skirta kiekvienam atvykusiam, grįžusiam ar norinčiam iš naujo susipažinti su sostine ir jos aktualijomis, sukurta specialiai 3G maršrutui nuo oro uosto iki Fabijoniškių, ši garsinė instaliacija nėra programėlė, kaip pažinti Vilnių. Nesitikėkite ir meditacinės kelionės su muzika. Šis kūrybinis projektas provokuoja diskusijoms, kelia vidinius konfliktus, skatina susitaikymus ir kompromisus, kuriuos tenka daryti, norint prisitaikyti prie nuolatos kintančio gyvenimo ritmo. O galbūt nereikia prisitaikyti ir verta pasitikti iššūkį, neprarandant savo unikalaus balso? Arba atvirkščiai: atsipalaiduoti ir mėgautis situacija ar būsena, kuri nepasikartos. Kelionė į Vilnių – tai ir kelionė į save. Nežinia, kaip viskas vyks,“ – apie instaliacijos misiją dalinasi Rita Mačiliūnaitė.

Įvietintos muzikos festivalis „Muzika Erdvėje“ festivalio atidarymą pratęs koncertu VILNIUS TECH lauko amfiteatre. Gailė Griciūtė pristatys savo kūrinį „Kulisai“, o jį atliks VDA kamerinis choras.
Amfiteatras vakarui taps tarsi teatro scena, kurią tyrinės būtent amfiteatrui sukurtas kūrinys:
„Kūrinys – tai bandymas įsiterpti į tirštą ir jautrią vietos dinamiką bei sukurti neagresyvią garsinę invaziją, kuri tarnautų kaip teatro kulisai. Tarsi nematoma teatro mašinerija choras įrėmins amfiteatro reguliarų gyvenimą, kuriame skleidžiasi daug kartų matytos, bet svetimos gyvybės formų rūšys, pažinimo bei skirtingos dermės patirtys. “

VDA kamerinis choras sukurs ypatingą atmosferą, kūriniu pasakos amfiteatre egzistuojančios gyvybės istorijas, sukurdami teatrinę atmosferą.

Koncertą patirti kviečiami visi norintys trečiadienį 19 valandą, VILNIUS TECH lauko amfiteatre.

Rugsėjo 7–11 dienomis festivalis kasdienėse ir netikėtose vietose pristatys net 11 kūrinių. Muzika skambės 3G autobuse, MO muziejaus terasoje, VILNIUS TECH lauko amfiteatre, aplink Vašingtono skvero fontaną, šalia Naktinio Vilniaus avilio, Lukiškių kalėjime 2.0, Literatų gatvėje, VU Botanikos sodo Vingio skyriuje, Vilniaus katedros varpinėje, TV bokšte bei Nacionalinėje dailės galerijoje.

Dalis festivalio renginių nemokami, į kitus bilietus galite įsigyti ir daugiau informacijos rasti „Muzika erdvėje“ internetiniame puslapyje bei Facebook ir Instagram paskyrose. Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė, strateginis partneris – Lietuvos kompozitorių sąjunga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją