Koncerte savo dainomis dalinsis Gediminas Storpirštis, Kostas Smoriginas, Aidas Giniotis, Andrius Kaniava, Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis, Domantas Razauskas, Rimvydas Stankevičius, Algirdas Dainaviečius, Andrius Bialobževskis, Aleksas Kasanavičius ir kiti.

S.Mykolaitis buvo labai įvairiapusiška asmenybė realizavęs save skirtingose meno srityse: aktorius, sukūręs ne vieną įsimintiną vaidmenį teatre, televizijoje bei kine, režisierius, kūręs spektaklius vaikams ir suaugusiems, bardas, kompozitorius.

Jis aplink save subūrė nemažai skirtingų žmonių, ir kiekvienas iš jų jam buvo įdomus.

„Visi pamiršo lakūną, visi mano, kad Mažasis princas – tai kažkoks iš debesų nusileidęs berniukas. Esu įsitikinęs, kad tai – tas pats žmogus, vaikystė, mūsų tiesa, kurią mes, suaugę, įvelkame į spalvotus kaklaraiščius, į smokingus, į tam tikras normas, traktuotes, kurios apipina žmogų ir jis pameta tiesą, dėl kurios ankščiau labai aiškiai žinojo, kas gerai, o kas blogai, dėl ko verkiama, ko gailimasi,” – viename savo interviu kalbėjo S. Mykolaitis.

Šiuo renginiu siekiama suburti kuo daugiau žmonių, supusių Saulių: draugų, kolegų, bendraminčių ratas platus ir kartais sunku vieniems kitus pažinti.

Todėl ši, menininko atminčiai skirta diena suburs juos į vieną erdvę, leis pasidalinti dainomis, prisiminimais, poezija.

Vakare bus prisimintos S. Mykolaičio mintys, interviu, jo sukurti spektakliai ir vaidmenys. Žiūrovai dar kartą, išgirs S.Mykolaičio sukurtas dainas.

Taip pat bus pristatyta draugų iniciatyva išleista jo kompaktinė plokštelė, kurioje sudėtos dainos iš spektaklių vaikams.

Renginio metu surinktos lėšos bus skiriamos Sauliaus Mykolaičio artimiesiems.